Olay imza yetkisi veya okuyup okumama değil.Hanği meslege tabi isen mesleğin hakkını verebilmek.Yani dümene gececek cesarete olmak,lokomatif olmalk.Ülkemizde bir yatırım olur yabancı alır bizlerde o yatırımda ara güç olarak iş buluruz sonra bununla övünürüz
))ne acı değilmi.
Ama kimsede ya bunu neden biz yapmıyoruz,yapamıyoruz diye düşünmez.Zenğinimiz,okumuşumuz
işçimiz,yetişmiş iş güçümüzde var.Demekki büyük bir sorunda var,olay bu işte.Hepimiz mühendis,
doktor vs.vs olsakta ülkemizde bu işleri gelipte yabancılar yapıyorsa herkes şapkasını önüne koyup
düşünmeli ve utanmalı.Bir ülkenin okumuşları ara işle yetinirse o ülkede ne işsizlik azalır nede refah yükselir.
Güney korenin gelişimini anlatan bir belgeseli kıskanarak izledim.Olay olimpiyatlar öncesi metro hattının seule giden otobandan geçmesi anlatıyor.Ama otobandaki trafiğin 1sn bile durması ülke ekonomisine zarar veriyor.Onlarca çalışan dünyada bir ilki gerçekleştirip(otobanın 2 tarafına köprü ayagı yaptılar bir ayaktada köprü, köprü 90 derece döndürülerek diger ayaga oturtuldu ve otobanda trafikte akarken bunu yaptılar)...............Onlar başardı ,ya bizler hala eller cepte gözler çöpte gezmeye devammı edeceğiz
))))))Sonrada ben şuyum ben buyum deyipte ortalıkta böbürlene böbürlene gezeceğiz....saygı ve segilerimle....kolay gele