Mağlesef elimdeki tek direnç bu birde üzerinde değer yazmıyan yeşil bir direnç var olmadı ikisini denerim hangisi işe yararsa artık
Anladığım kadarı ile yapmam gereken şey;
1 - Pilin + ucundan gelecek olan akımı, sarmış olduğum Coil in 2 ucunu birbirine birleştirdiğim yerinden devreye bağlamak.
2 - Bir ucuna direnci bağlayıp, Transistörün ortasına bağlayacağım. Yani Base dediğinize
3 - Sardığım Coilin diğer ucunu ise Collectör dediğiniz kısmına yani ayaklar aşağı bakarsa ilk yukarı bakarsa belirttiğiz gibi 3.cü ayağa götüreceğim ve bu ayaktan birde + çıkış verdiğimiz yere götüreceğim
4 - Pilin - ucundan bir kabloyu da Emiter denilen Ayaklar yukarı doğru tutulursa ilk, aşağı doğru tutulursa 3.cü ayağa başlıyacağım ve buradan bir kablo ile de out olarak - çıkışı vereceğim.
Anladığım doğru ise tüm sistem bu şekilde çalışıyor değil mi? Doğru anladı isem birazdan yapmaya bağlıyacağım. lehim aletim diğer evde olduğundan şimdi kardeşim getirecek geldiği gibi başlıyacağım. o zamana kadar devreyi kesinleştirmiş olayım dedim. bu adımları uygularsam inşallah olmuş olacak.
Birde direncin yönü fark etmiyor değil mi yani ters bağlanmaz direnç değil mi?
bu çıkışa bir diyot eklemek istersem, akımı tek taraflı yapsın ve doğrultsun diye, o zaman diyodu + uca bağlıyordum değil mi? birde diyotun bağlanma şekli vardı. beyaz çizgili tarafı ne tarafa bakarsa oradaki akıma izin veriyordu yanılmıyorsam.
çok soru oldu farkındayım, yaptığımda tüm değerlerin fotoğrafları ile siteye ekleyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.