Joule Thief Devre elemanları ne işe yarar?

LED Diyot adı üstünde kendisi bir diyottur zaten

3types+transor+joule+thief.jpg

Merhaba.Bakın,yukarıdaki uygulamalardan ikisi EMİ filtre kullanılarak az sarımlı yapıldıklarından sölediğiniz gibi tek diyotta 0.65-0.70 voltluk gerilim düşümü nedeniyle de diyot kullanılması durumunda muhtmelen de led yanmayacaktır.Çaresi,yani hem diyot kullanıp da hem de voltaj düşümü olmaması için,sn.by lent'in son verdiği devredeki (Flashlight) gibi devre girişinden evvel ve diyot çıkışı sonunda da uygun değerli elektrolitik kondansatörler kullanmak ve 2. sarımdaki spir sayısını,toroide sığabileceği ölçüde bir miktar kadar da artırmaktır.Ledlerin alt yanma eşik voltajı olan örneğin 3-3.5 volttan 0.70 volt kadar daha fazla bir voltaj diyotla doğrultulup,kondansatörle de tam doğrultularak dengenirse bu sorun kolayca aşılır diye de tahmin etmekteyim.Kolay gelsin.Başarılar diliyorum.Hayırlı cumalar.

sanırım emi filtresiz olmayacak, ac kondansatör mü kullansam? çünkü dc kondansatör kullandığımda diyotla doğrultmam gerekiyor diyot ile doğrultursam da bu sefer 5.1 V lik ac akımı 3 v nin altında dc akıma dönüşüyor. kondansatör 3 v nin altında bir dc akımla doluyor ki benim isteğim 5 v nin üzerine çıkması.

çıkıştaki ac akımın arkasına ac bir kondansatör kullanırsam sanırım ondan sonra diyot doğrulttuğunda 5 v lik bir gerilim elde edebilirim.

LED Diyot adı üstünde kendisi bir diyottur zaten

peki o led diyot içerisindeki diyot benim bu yazdıklarımdan hiçbirisi değil mi? o diyotu nereden bulurum? benim elimdeki diyotlar doğrultmuyor bu 5 v lik ac yi. doğrultursa 3 v nin altında bir dc veriyorlar.

Lamba gibi ışık veren parçadan bahsediyorum LED yani LED diyot

Satın aldığım zıvırtının fotoları ve orj şeması
21112013095.jpg21112013090.jpg21112013091.jpg21112013092.jpg21112013093.jpg

Önceki mesaja şemayı ekleyemedim bi türlü nedense 15.jpg
Aklıma bir de şu geldi matkapla (yenilerinde var ama eski aletlerimizde bu yok) işimizi görürken ışık kaynağına ihtiyaç duyarız bu yöntemle hem de tasarruflu tek pille beyaz ledimizi yakabiliriz. veya buna da bir alternatif yakın zamanda da ticari şekli çıkmıştı ve çok yüksek fiyata satılıyor "havadan şarj". Verici devreyi sol taraf matkap içine sağ kısmı da matkap boynuna dıştan, ledi de uca yakın bir yere veya çalışmamızı en iyi aydınlatan bir noktada olacak şekilde :) Veya gerçekleştirip fener halinde kullanabiliriz http://homemadecircuitsandschematics.blogspot.com/2012/01/how-to-make-inductive-li-ion-battery.html Bu abimizin de çalışmalarına hayranım ihtiyaca göre çözüm devre üretiyor sitesini görmeden geçmeyin arkadaşlar. Hatta kaçak akım rölesi tarzı devre bile var.

Inductive+charging.png

Ekli dosyalar

• 15.jpg
    15.jpg
    21.1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,706
Son üye