Kaç Paraya Çalışmak Lazım

tam bir yıldır iş arıyorum.1000 tl deyince adamlar cok diyor.o kadar cok iş görüşmesine gittim ki artık bıktım. bende 900 tl veren bir yere attım kendimi yoksa ailem dağılacaktı. intiharı cok düşündüm..ama cocuklarım icin vazgectim.
------------------
tek care kpss

ne intiharı hocam ya.. çözüm mü?? merak etme sen allah herkesin hakkını rızkını verir..
 
Ücret verilmez alınır.
Hiç bir işveren altın yumurtlayan tavuğu kesmez.
Asgari ücretle işe başlayıp maaşını 4 de katlayan çok teknisyen gördüm.
Para her zaman 2.planda olmalı.Önemli olan bir değer üretebilmek.
Değer üretebilirsen kendi işinide kurabilirsin.
Türkiye artık 3.dünya ülkesi değil.
Dört bir yanımız bizim için ciddi bir pazar.
Daha inovatif düşünmek lazım.
Komşu ülkelerdeki vizelerin çoğu kalktı gezmek lazım görmek lazım.
Girişimci olmak lazım.
saygılarımla.
 
İşe başlarken istenecek veya verilmesi düşünülen maaş da önemli.
yeni başlayanlar parayı düşünmemeli fakat artık çok tecrübeli olanlar bile
parayı düşünmüyorlar çünkü güzel bir laf duydum;
"ekmek aslanın ağzında değil, midesinde de değil çünkü aslanın kendiside aç artık!"
çünkü Türkiye yakında 3. dünya ülkesi olacak!
Eleman arayan açısından;
aslında kafasında bir rakam vardır,ama söylemez.iş arayandan bekler rakamı.
işe girmek için düşük rakam vereceğini düşünür ve sonra şikayet etmesin...
"işte kardeşim, istediğin parayı verdik, ağlama!!"
asgari ücretle işe başlayıp 15 -20 yıl sonra maaşını katlayanlar vardır.
usta olsun mühendis olsun.
ücret verilmez alınır sözü biz teknik elemanlar için pek de geçerli değildir.
istisnalar hariç ,ama yine de;
iyi bir usta 3000 lira alsa ne olur,kira veriyorsa,çocuk varsa karnı anca doyar.
özellikle iş arıyorsan her zaman dezavantajlısındır.
 
benim anahtar bağlamasını dahi bilmeyen mesleği döve döve öğrettiğim hatta adam olmayacak diye çok kere vazğeçtiğim e.m.l. mezunu elemanım vardı.5 sene oldu yurtdışına kapağı attı çocuk,geçenlerde izne gelmiş valla bizi bile geçmiş bilgisiyle,5 dakka rahat vermiyorlar arıza için arayıp duruyo formenler,mühendis cocuğu,vazgeçilmez olmuş.diğer firmalardan transfer teklifi bile alıyormuş.maaşını sordum abi 3000 usd + dedi nevrim döndü,gidesim geldi valla.ne diyelim bilgi ,tecrübe ,vazgeçilmezlik=ücret verilmez alınır...............
 
manisada ..daşa gittim kpss sınavı olmazsa olmaz deyip geri çevirdiler sözleşmeliymiş ıvırmış zıvırmış deyip işten anlamayan adam araya dayısını sokunca hemen işe girivermiş.
işe girmek için dayı şart.
işten anlamayıp anlıyorum ddiye giripte işi öğrenen adamları çok gördüm .
adam tershaneden ilkokul mezunu kaynak işçisini alıp 3 yıl eğitmiş 1500tl maaş veriyor banada asgari ücret teklif ediyor asgari geçim indirimi yok 1-2 ay sigorta yok yol parasını bazıları yarısını bazılarıda hiç vermiyor yemekleri rezalet sabah giriş belli çıkış saatin belli değil hem mekanik hem elektrik hem plc jhem elektronik hem ehliyet hem ingilizce soruyorlar. ama neden oluyor bunlar biliyomusunuz
BİZİM YÜZÜMÜZDEN gidip asgari ücrete çalışan adamlar var onlar yüzünden bizede asgari ücret teklif ediyorlar ameleler bile daha çok kazanıyor bizimki meslek değil mi bizim mesleğin bir haysiyeti şerefi yok mu.
beni kaç tane iş yerinden mülakat için çağırdılar kimisi şartlarını söylemedi gelin dediler gitmedim kimiside asgari ücret yol yemek dedi gitmedim 1000tl den aşarıda hiç bir teknikerin çalışmaması lazım hemde yetiştirilmek üzere olan bir adama. 1-2 yıl denyimli teknikere 1300-1500tl hakkı var derim+bütün hakları bayram tatilinden tutun ssk sına kadar ev geçindirmek ve şu şartlarda yaşamak zor.
 
Merhaba arkadaşlar bu işte iyi olmak kadar da şanslı olmak gerkiyor yoksa büyük şirket küçük şirket okadarda önemli değil 8 yıldır bu meslekte son 4 yıldır büyük bir enerji şirketinde çalışıyorum Net maaşım 770 TL. kısmet işi şükür şart.
 
ben ne elek tirik ögretmeni nede teknikerim izmirde yaşıyorum ve bir firmada Bakım onarım altında tek başıma iş yönetiyorum yani fabrikanın arza bakım sorumlusuyum ve 1450 lira maaş alıyorum ve işa başlayalı 2inci ayım dolcak fakat maaş yükselme pozusyonumda var suanda yani diycegim okumaya bakmıyor herşey ben lisa 1 terk buşekilde alındım ve teorik olsun piratiklik olsun herşey mevcut parayı insana kafasındaki teknik bilgi kazandırıyor şuanda işten belli sebeplerden dolayı ayrılmayı istiyorum iş veren bırakmıyor maşımı 1ay icerde tutuyor durumbu sada solda araştırma kendin ver fiyatını işine geliyor ise zaten işe alır alacak olan (arkadaşım)
 
bnim 8 sene tecrübem var pano üzerine izmirde aynı yerde çalıştım maaş 850 :)
 
ben ne elek tirik ögretmeni nede teknikerim izmirde yaşıyorum ve bir firmada bakım onarım altında tek başıma iş yönetiyorum yani fabrikanın arza bakım sorumlusuyum ve 1450 lira maaş alıyorum ve işa başlayalı 2inci ayım dolcak fakat maaş yükselme pozusyonumda var suanda yani diycegim okumaya bakmıyor herşey ben lisa 1 terk buşekilde alındım ve teorik olsun piratiklik olsun herşey mevcut parayı insana kafasındaki teknik bilgi kazandırıyor şuanda işten belli sebeplerden dolayı ayrılmayı istiyorum iş veren bırakmıyor maşımı 1ay icerde tutuyor durumbu sada solda araştırma kendin ver fiyatını işine geliyor ise zaten işe alır alacak olan (arkadaşım)

tebrikler universite bıtırmış maaş konusunda yuksekten uçanlara ders olacak bır çalışma demekkı dıploma iş yapmıyormuş :))diploma alıpta kas kas kasılıp maaş beğenmıyenler okusun
 

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,386
Kullanıcılar
451,590
Son üye
Culha

Yeni konular

Geri
Üst