Kaç Paraya Çalışmak Lazım

Ya ben öğrenciyim ama sizler mesleğinize hiç değer vermiyorsunuz...Ya da kendinize güveniniz yok ...O kadar yıl okuyacan en zor bölümü ve gelip 1000TL maaş alacan yok ya??? Başka...Bu tür mühendisler rezil etti mühendislik mesleğini ne verse kabul ediyor...Sen kendi dediğini kabul ettireceksin....Yoksa asgari ücrete de çalışrısın...Eğer 1000 TL ve ya altına çalışacaksan bırak mühendisliği bir arakadaşın dediği gibi git inşaatlarda amelelik yap..Bırakın ya orta halli normal bir mühendisin 2000 Tl den aşağı maaş alması çok yanlış...İyi bir mühendiste 4000 Tl altına düşmememli bana göre...Belki sen öğrencisin ne konuşuyorsun dersiniz ama ben bu tür şeyleri çok araştırdım ve cevremde de gördüm

:) sen öğrencisin ne konuşuyorsun :) sana şu şekilde açıklayayım.. o dediğiniz maaşları küçük şirketler yakın veriyor.. seninle işini görüyor sonra kusura bakmayın diyor. ne oldu 6 ay çalıştın sonra yine boşdasın. büyük şirkete giriyim desen maaşlar yerlerde biraz artmasını beklemen için aylar yıllar geçiyor. anlıcan biz mühendisler kendi piyasamızı artıralım diye uğraşırken patronlar herzamanki gibi para konusunda bizden bir adım öndeler..
 
Elektrik elektronik mühendisi son sınıfım; mayıs 21' de mezunum inşallah. Yurtdışı isteğim var benimde ama devlet destekli istemiyorum; siz nasıl ayarladınız yurtdışı işini?
bence sizin yurt dışına gitmeniz için en az 3 yıl deneyiminiz olması lazım dalınızda yurt dışı firmaları genelde sektörün önde gelen isimleri onlar içinde kaliteli adam şart o yüzden hemen yurt dışı işi biraz zor sizin için ama şimdiden kolay gelsin
 
İş yerleri insanların diplomalarına değil, yaptıkları işe para verirler. Çalıştığınız sektöre ve yaptığınız işe göre, şirkete kattığınız değere göre para alırsınız. 1000 tl mühendis için az bir para.
İnşaat ameleliğine gelince ; biz iyi parası var diye bu işi seçmedik ki, amelelik bedenimize ağır geldiği için , sosyal statüsü malesef düşük göründüğü için ve, beyin kapasitemizin, daha iyi işler yapmak için uygun olduğunu düşündüğümüzden bu mesleği seçtik ( ben öyle yaptım)
Şimdi bir çok elektrikçi arkadaşımıza 2000 değil, 4000 tl maaş ta verseler, inşaatta amelelik yapamazlar. Nasıl ki inşaat amelesi mühendislik yapamaz ise, mühendis te, 5. kata taşıdığı 6. çimento torbasından sonra " 4000 lirasının da, çimentosununda , inşaatının da ..." dedikten sonra, en yakın lokantada komilik işi arayacağına eminim :) Eh komiliğin parası da, almakta olduğunuz ve beğenmediğiniz mühendis maaşından daha aşağıdadır. Bu yüzden, maaşı başka mesleklerle değil de, kendi mesleğimizden olan insanların maaşlarıyla kıyaslamakta fayda var.
 
Selamunaleykum ben emekliyim ustalık belgem var çalıştığın yerde bana göre bir işvarmı? yurt dışı olabilir
 
meslek lisesi mezunu elektrikçi eskişehirden istanbul a transfer edılıyor aldığı maaşta muhendisten fazla bu kişiler kendılerını eğitmışlerkı işveren muhendisten fazla para verıyor bunun gıbı binlercesı var muhendislerımız nerede masa başi işi arıyorlar yuzde doksanı hıç kusura bakmasınlar yuksekten uçmakla balık tutulmuyor sahaya ınmek gerek ondan sonra oturup patronun karşısına kaç para verceksın benım değerım tecrubem dıplomamın değerı bu dıyeceksın
 
Kendine güvenen ve diğer meslektaşlarıyla rekabet etmeyi seven eminim başarılı olur...Su an staj yeri arıyorum...300 400 Tl para veriorlar haftada 3 gün çalısmaya....Hiç dert etmeyip sırf kendimi geliştirebilmek adına bu yaz çalıscam:2 yıllık mezunu ile su an mezun olcaam okul arasındaki farkı en yakın zamanda kapatcam. SAygılar abiler ;)
 
Arkadaşlar ayda 600 liraya işe başladım.son sınıfım haftanın bir okula gidiyorum izin sıkıntım yok yani.Aşağı yukarı 1 ayda öğrendiğim devamlı gelişim şart.Bildiklerimiz kadar değerliyiz...sanırım maaşda buna paralel olarak değişir.
 
arkadaşım güzel bir ücret için öncelikle iş tecrübesi ve bilgi birikimi gerekir en az 5 yıllık bir tecrübe sizin için iyi olacaktır 1 yıllık tecrübe için verilecek rakam 1000 tl yi geçeceğini düşünmüyorum. İşe başlayıp kendini benimsetip bilgini gösterirsen ve zamanla kazandığınız tecrübeyle bu fiyat 3-4000 tl yi bile bulabilir. Mühendis yada öğretmen olmak ücret kısmında günümüzde fazla bir değişiklik yapmıyor. Önemli olan o işteki tecrübe ,bildiğin yabancı dil sayısı ve kullanabildiğin programlardır.
 
bu piyasada 5000 lira maaş da alırsınız.ama maaşı almakla bitmiyor. patron bir okadar da adamını ezer :D
 
Elektrik elektronik mühendisi son sınıfım; mayıs 21' de mezunum inşallah. Yurtdışı isteğim var benimde ama devlet destekli istemiyorum; siz nasıl ayarladınız yurtdışı işini?

yurt dışında hangi firmayla çalışıyorsunuz gittiğin ülke neresi,bnde yurt dışında çalışıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,918
Mesajlar
921,684
Kullanıcılar
451,083
Son üye
ahmetkaya2828

Yeni konular

Geri
Üst