ozbilek30
Üye
Çalışır. Ama üç faz+nötrle
3 faz bir toprak CALISMAZ DOGRU. NÖTÜR OLACAK
Son düzenleme:
Çalışır. Ama üç faz+nötrle
-
-trifaze kaçak akım rolesi 3faz + toprak da çalışır... (toprakdan kasıt makina gövdesindeki koruma topraklamasıdır)
-ana panoya bağlayacağınız kakr sizi çok zorlar. Böylesi bir üretim tesisinde, bir makinadaki sorun yüzünden tüm üretimin durması hiç iyi olmaz.
-kurulum maliyeti yüsek olsada, her makinanın üzerine koyacağınız uygun akım değerindeki kakr işinizi çok kolaylaştırır. üstelik makinaların yeri değişse de sıkıntı olmaz...
-istenmeyen durularla karşılaşmamak için kakrolesini şiddetle tavsiye ederim.
bir ofisin elektrik tesisatını güzelce hazırladım sigorta kaçak akım vs hepsi tamam. fakat benim kullandığım röle 30 ma ve benim besleme noktamdaki röle ise 300 ma yangın koruma. problem şu: 300 ma açtığında 30 ma açmıyor veya her ikisi aynı anda açıyor.nedendir 30 ma'i 300 ma başka bir röle ile değiştirsem hallolurmu. yada önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler.
bir de bazı arkadaşlar üçgen bağlı (nötr'ü olmayan) motorlara kaçak akım rölesi takılmaz demiş. bence (denemedim ama mantıken) toroidal olanlar içinden sadece faz kabloları geçerse çokta güzel çalışır. ama diğer kaçak akım röleleri, yani toroidal olmayanlar, yani 4 kablo girişi 4 kablo çıkışı olanlara sadece faz kabloları bağlanırsa sanki çalışır gibi geliyor. deneyen arkadaşlar var mı?
arkadaşlarımız burda izole trafodan bahsetmek istemişler herhalde sonuçta bizim beslendiğimiz trafonun sekonderi yıldız yıldız noktası toprağa bağlı ise alıcımız ne olursa olsun kaçak akım çalışır.yeterki topraktan dönüşümüz olsun.