Kaçak Akım Röleleri

merhab arkadaşlar benim sorunum chemistry arkadaşda oldugu gibi 3 yıldır sorunsuz kullandıgım kaçak akım rolesini 1 yıldır her sabaha karşı 5:30 6:00 arası atmakta neyaptımsa olmadı kaçak akım rolesi ,sigorat ,priz ,anahtarlar degişti tesisata göz geçirildi sonuç bulamadım yardım edreseniz sevinirimşimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
chemistry ve chemistry arkadaşların sorununa 2 neden olabilir.komşu daire ile tesisatınızda bir karışıklık veya kendi tesisatınızda herhangi bir noktada izolasyon hatası olabilir.Duvara çakılan bir çivi tesisatın bir yerindeki buhar ve nem söz konusu olabilir.Kaliteli bir elektrikçi izolasyon megeri ile kusuru rahatça bulabilir.Bahsettiğim hususlar denenmiş tecrübe deilmiştir.Hatta ısı farklılıkları neticesi genleşme ve büzüşme de izolasyonu kusurlu olan noktaya etki ederek KAR belirli zamanlarda açmasına neden olmaktadır.
 
alperen0003 ' Alıntı:
merhab arkadaşlar benim sorunum chemistry arkadaşda oldugu gibi 3 yıldır sorunsuz kullandıgım kaçak akım rolesini 1 yıldır her sabaha karşı 5:30 6:00 arası atmakta neyaptımsa olmadı kaçak akım rolesi ,sigorat ,priz ,anahtarlar degişti tesisata göz geçirildi sonuç bulamadım yardım edreseniz sevinirimşimdiden teşekkür ederim
Kaçak akım rölesinin tipi nasıl?Kaç mA lik? Evdemi bağlı iş yerindemi? Evde ise apartmanmı müstakil daire mi. İş yerinde ise ne tür cihazlar bağlı?
Sadece o saatlerde devreyi açıyorsa o anda devreye giren yada çıkan cihaz varmı?
Tesisatı ne kadar tanıyorsun?
Bazı doneleri iletirsen çözüme ulacağımıza inanıyorum.
 
Merhaba Chemistry.Sanirim Bir Regulator ile hem bu sorunu ortadan kaldirir hemde evdeki diger elektrikli ev aletlerine bir zarar gelmesini onlemis olursun cunku denedigin onca yola ragmen bir netice elde edememissen geri kalan tek cozum bu gibi geliyor bana.
 
Kaçak akım koruma şalteri mutlaka besleme geriliminden bağımsız olmalı, yani elektronik olmamalıdır. Elektronik kaçak akım koruma şalterleri besleme gerilimine ihtiyaç duydukları için nötr hattında bir kopukluk olması durumunda çalışamazlar ve koruma yapamazlar. Bu nedenle elektronik tip kaçak akım koruma şalterlerinin Türkiye'de kullanımı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve TSE tarafından yasaklanmıştır.
 
Merhaba, Tesisatçılığı teorik olarak biliyorum fakat deneyimim yok. Zira işim endüstriel elektronik. Tesisat konusunda deneyimi olan arkadaşlardan bir ricam var bana yardım ederlerse sevinirim. Bir topraklama çubuğu ile ile benim daireye bir toprak hattı çektim. (duruyor vakit bulup devam edemedim) merak ettim sizlerin yazılarını okurken birçok soru oluştu bende. Bir kısmını sizden öğrendim fakat bir sorumun cevabını göremedim. Olay bu : Bina 24 daire ve doğal bir genel pano var (evlere şenlik) o panodan bana bir faz ve bir nötr geliyor. Benim daire içindeki sigorta panosuna kaçak akım sigortası koysam (30 mA 40 Amp) diğer dairelerdeki bir sorun veya benim KA sigortasından önceki herhengi bir problem benim kaçak akım sigortamı etkilermi veya bana sorun yaratırmı?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Saygılar
 
Sayin Logic, guvenle takabilirsiniz. Sizden onceki hatlardaki arizalar, size yansimaz, sadece role ve roleden sonrasi evinizin ic tesisati roleyi ilgilendirir. Roleyi takip takmamanin topraklama ile herhangi bir iliskisi yoktur.Saygilarimla
 
Merhaba,
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim zira yazıları okuyunca bayağı karabulutlar oluşmuştu.
Tekrar teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.
Saygılar
 
arkadaşlar kaçak akımın çalışma mantığı
elektrikte her zaman giden akımlar dönen akımlara eşittir
örneğin bi lamba devresini düşünürsek lambaya giden fazdan akım kaç amperse nötrden de o akımın dönmesi gerekir eğer eşit olmazsa kak çalışmaz.... o anda birinin faza dokunduğunu düşünürsek fazla o kişi ve kişi toprakla temas halindeyse kak açar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst