Bigpasha
Üye
kaçak akım rölesi fark rölesidir. yani fazdan çıkan akım tam olarak kardeşi nötürden geri dönmüyorsa kaçak akım rölesi devreyi açarak koruma yapar.
örneğin toprakla bvağlantımızı kestik ayağımız toprağa iletim sağlamıyor. ve kullandığımız k.a.r de 40 A 30 mA değerinde olsun . üzerimizden geçen akım bu durumda 30 A olursa biz çarpılırız hatta rahmetli dedemizin yanına da gideriz bu arada.. ama kaçak akım rölesi devreyi açmaz.yani fazdan 30 A çıktı toprağa kaçak olmadığı için hepsi vücudumuzdan geçti ve nötürden geri döndü.
anşalıldı mı ? biraz karışık anlattım ama çalışma mantığı bu yani
bu durumda topu dikeriz diyosunuz yani.kaçak akım rolesi bi işe yaramamış olur.doğrumu anladım?
Yok öyle birşey Sn elektrikci ! yok öyle bir şey Sn helojen ! ilk paragraftaki açıklamalarınız güzel ondan sonra yanlış bilgiler vermeye başladınız Sn elektrikci.
Diyorsunuzki toprakla bağlantımızı kestik ayağımız toprağa iletim sağlamıyor ee güzel. Gelelim yanlış olan kısıma bu durumda üzerinden akım geçmesi için devreye seri girmen lazım arkadaşım aksi taktirde üzerinden akım geçmesi mümkün değildir. Cihazın şasesindeki kaçağa maruz kalıp toprakla temasın olmamasıyla havai hatta konan kuşun hiç bir farkı olmaz. He yok ben fazı kaçak noktasından yakalar diğer elimlede nötr'ü bulur tutarım diyorsan ki bu olay tam bir mucizedir epey bir uğraşmak gerekir o zaman tabiiki çarpılırsın
Son düzenleme: