Konuyu sürekli farklı platformlara tasıyor ve daldan dala atlıyorsunuz. Anma akımı yeterli açıklamalar dökümanlarda mevcut. Açıp bakın bir zahmet.Resmi dökümanlarda da belirtildiği üzere kendisinden önceki kesicinin akım değeridir.
Yönetmelikleri göz ardı etseniz dahi ortaya şöyle bir durum çıkacaktır:
Yönetmelikte ve Resmi dökümanlarda KAKŞ'nin Anma Akımı ile ilgili maddelerini paylaşır mısınız?
Sizi yaptığınız Tasarruflu Akım Hesabınızdan dolayı tebrik etmek istiyorum. Bundan sonra ben de Abonenin Ana KAKŞ'ni ve Sigortasını hesaplarken yalnızca Ani Su Isıtıcısı'nı referans alıp Aboneye'de "söyleyin diğer ev sakinlerine birisi duş alırken TV, Modem, Buzdolabı, Lamba, Telefon Şarj Cihazı, Uydu Cihazı, Tablet, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi ne varsa kapatın, duş süresince de karanlıkta oturun" diyeceğim.
Niye? diye sorulursa "çünkü ben sizin Ana KAKŞ Anma Akımı hesabını yalnızca Ani Su Isıtıcısı'na göre yaptım" diyeceğim. Ve şunu diyeceğim "eskiden lamba mı vardı?"
Sizin hesabınız aşağıdadır:
Ani Su Isıtıcısı Gücü: 7500W
I=P/V
7500/220=34,09
34,09x1,2=40,90
40,90A çıkan sonucu aşağıya doğru yuvarlarız= 40A tamam.
Ben sizin hesap kaynağınızı merak ediyoruz.
Benim hesabım aşağıdadır:
Evin ana KAKŞ 40A, müstakil olarak sadece Ani Su Isıtıcısı 34,09A
40-34,09=5,91A boşluk var o da eşiğe göre boşluk,
o zaman
40X1,5=60
60'ı yukarıya doğru yuvarladığımızda katalogda en yakın değer 63A'dir. 63A mevcut tesisat için idealdir.
Beni en çok rahatsız eden şey sizin yorumlarınız değil, sırf haklı çıkmak adına 40A'li yorumların altına "beğen"i yapan profesyonel kullanıcılar.
Samimi şekilde rahatsız oldum.
Bir monofaze ev abonesi için 63A Sigorta tercihiniz, tartışmaya son noktayı koymuştur benim açımdan.
Forum kullanıcılarını gereksiz yere rahatsız etmemek adına artık bu konuya yanıt vermeyeceğim.
Son düzenleme: