Başlığın ana konusu hakkında şu gelişmeler oldu:
-Prizi değiştirdim, sorun çözülmedi
-Farklı bir prizden uzatma çekip bulaşık makinesini ona bağladım, sorun çözülmedi (zaten bulaşık makinesini hiç prize takmadığımda da zaman zaman attığını yazmıştım)
Elektrik ustası bir arkadaşla yaptığım sohbette, (öncelikle, O da sokak lambalarının yanma anında KAR atmasına anlam veremedi) iki fikir söyledi;
1- Madem sokak lambaları ile senkron bir sorun var, (sokak aydınlatma hattının farklı bir faz olduğunu tabii ki biliyor, ama anlam veremediği için) yine de belki fazları değiştirebilirsiniz
2- Siemens'in yeni seri KAR'ları çok sorunlu, olur olmaz zamanlarda atma sorunu ile çok karşılaşıyoruz. Bulabilirseniz Siemens'in eski kasa KAR'larından (yine 40/30) alın veya Schneider deneyin.
Şimdi öncelikle fazları değiştirmeyi düşünüyorum, 2-3 güne fırsat bulur yaparım. Eve gelen 3 faz da aynı değerde ve özelliktedir değil mi? Yani faz seçiminde sigorta ve bağlı olduğu yerlere (aydınlatma, priz, vb) dikkat etmeme gerek yok diye düşünüyorum. Sadece KAR'a yukarıdan giren iki fazın yerini değiştireceğim. Ana sigorta, sayaç veya diğer sigortaların giriş çıkışlarından herhangi bir değişiklik yapmayacağım.