Kaçak Akım Rölesi Hergün Aynı Saatte Atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eviniz kaç yaşında? Aslında öğrenmemiz gereken Elektrik Tesisatı'nın kaç yaşında olduğu. Sigorta Pano'sunda kaç adet Sigorta var? 3 Fazlı mı 1 Fazlı mı?
2 sene oldu, daha yeni. göceli 1 sene oldu. 3 fazlı siemens var. alt katta 10 adet üst katta 6-7 tane normal sigortalar var.

1 aydır cihazları tek tek kapatarak denedim iş geldi TV setine (moem, TV ve digitürk kutusu). Dün TV çalışıyordu sokak lambası yandı KAR atmadı. Bugün TV seti çalıtımadım yine atmadı ama daha öneki günler TV seti çalıştığında KAR atıyordu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tavsiyem şudur:

Eğer Tâli Pano Besleme Hatları en az 6mm2 ise; Ana Sayaç Pano Sigortası'nın en az C 4X40A olmasını sağlayın, Ana Sayaç Panosu KAKŞ'nin en az 4X63A/300mA olmasını sağlayın. Elektrikçinizden şunu rica edin; Tâli Pano KAKŞ'ni 63A/30mA'e yükseltip bir de böyle deneyin, eğer sorun devam ederse diğer tipteki rölelerden tavsiye verelim. Fakat geribildirim yapıp sonucu paylaşmanız lazım.

Altı çizili ifade sonradan düzeltilmiştir!
 
Son düzenleme:
Yiğit bey kardeşim sağol. Ben elektrikten anlamam. Bahçede iki adet pana evde 1 adet pana var. Dışarıdakiler atmıyo evdeki atıyor. Elektrikçime sizin yazdığınızı aktarayım, bakalım ne yapar. Si sigortayı alayım mı.
 
Elektrikçinize rica edip bahsettiğim yükseltmeyi bir yaptırıp dener iseniz, sonuca göre yönlendirme yapılabilir.
 

C tipi sigortanın ev elektrik tesisatında ne işi olduğunu anlayamadım. Kısa devre durumları icin selektivite tesis edeceğim diyorsanız hava alırsınız. Ana pano kacak akim rölesi ki yangın koruma rölesi diye de yaygındır. 300 ma dır. 30 ma düşürmek sizin şahsi uygulamanız mi ? @sami inci abi sende bir yorum yapsana .
 
Üstadım, Ana Sayaç Pano Sigortası C Tipi kullanılır, projelerde de böyledir. Fakat düzeltme için teşekkür ederim, Ana Pano KAKŞ'ni 300mA yazmalıydım, yanlış yazmışım, sizin sayenizde fark ettim.

Konu sahibi kontrol ederse diye düzeltme yapıyorum; Ana Pano KAKŞ 63A/300mA olmalı.
 
Son düzenleme:
Üstadım, Ana Sayaç Pano Sigortası C Tipi kullanılır, projelerde de böyledir. Fakat düzeltme için teşekkür ederim, Ana Pano KAKŞ'i 300mA yazmalıydım, yanlış yazmışım, sizin sayenizde fark ettim.
Eğerki dediğiniz gibiyse uygulama zirvaligin dibidir bu durum . Tabi elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde ve proje yönetmeliklerinde zirvaliklar bitmez . Görevi kolon hattını korumak olan sigorta niye C tipi olsun .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…