Kaçak Akım Rölesi Hergün Aynı Saatte Atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ana Sayaç Panosu'ndaki kurulum orantılı görünüyor. Güneş Enerjisi için nasıl bir tasarım yapıldığını bilmediğim için yorum yapamayacağım. Ama anladığım kadarıyla Off-Grid Sistem kullanıyorsunuz (eğer otomatik çalışmıyorsa), Şebeke bağlantısının olmadığını anlıyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Güneş enerji sistemim yok, param olunca kurdururum diye elektrik panosu bıraktırmıştım.
 
Anladığım evdeki panadoaki KAKŞ 63A/30mA mi denemeliyim. Sanırım alttaki ABB FH204 A-63/0.03 (4 fazlı) olacak?
Post automatically merged:

En alttaki (ana giriş panosu) saate bağlı olan bahçe duvarındaki pano. Enerjisa elemanı bahçe içine girmeden dışarıdan pano kapağını kaldırarak kolay okusun diye bahçe duvarına dayadık.

Bu arada dün gece saat 03:55 de çevre elektrikleri gitti, sokak lambalarıda dahil. 30 dk. sonra geldiğinde benim KAKŞ yine attı.
 
Son düzenleme:
Evet, Trifaze olduğu için ABB FH204A A Tipi 63A/0,03A olabilir. Ben Monofaze için kullanılan ABB FH202A yazmışım, acele yazarken hata olabiliyor.

Sayaç Panosu, sizin tesisatınızın Üst Panosu'dur. Alt Pano, Tâli Pano olan evin içerisindeki Sigorta Panoları'dır.

Bu türden sorunlar çok fazla sebepten kaynaklanabilir. Tesisat kurulumundan tutun, cihaz tipleri veya şebeke kaynaklı bile olabilir. Bazı Şebekeler GES bağlantıları ile hibrit hale geliyor, bunların varlığı KAKŞ üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. A Tipi tavsiye edilebilir ve belki sorunu da çözebilir ya da kafadan B Tipi de tavsiye edilebilir. Daha önce dediğimi tekrar edeyim; imkan var ise Elektrikçinize bir rica edin, AC Tip 63A/30mA bir KAKŞ takıp deneyin ve sonuçları paylaşın. Her başı ağrıyana ağrı kesici verilmemeli demek istiyorum.

Sorunun şebeke mi yoksa tesisat mı kaynaklı olduğunu tespit etmenin ilkel bir yolu var: Ana Pano Sigortası'nı en az 10-15 defa 2-4sn. bekleyerek açıp kapatın. Bu denemeler sırasında içerideki KAKŞ atarsa, sorunun tesisat tarafında olduğu ihtimali güçlenir. Burada "sorun sorun" dememize takılmayın, bahsettiğiniz şey aslında Şebeke ve Tesisatların uyumsuz çalışmasıdır. Bu denemeyi yaparsanız sonucu yine paylaşın.

Eğer sorun devam ederse A, F veya B Tipi tavsiye edilebilir.
 
sn @yigitsdr bence altta yazılı cümleyi yazılmamış farz edin
Ana Pano Sigortası'nı en az 10-15 defa 2-4sn. bekleyerek açıp kapatın
herkes rahat etsin . ( gönüller , içimiz rahat )

sağlıcakla kalın , hayırlı cumalar olsun .

yorumlar hahaha yigitsdr ve beğen Under Ground verildi .

Kaçak Akım Rölesi Hergün Aynı Saatte Atıyor konusundaki mesajınız son mesajınız ile birleştirildi.


karar vermek işleme koymak konu sahibinden .
hayırlı ile . sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Bu durum herhangi bir elektronik cihaz yada devreye zarar verirse arkadaşın zararını tazmin edecekmisiniz ?
O kadar zengin değilim

Çok yüksek veya çok düşük gerilim olmadığı sürece herhangi bir arızanın meydana gelme ihtimali çok zayıf (olmayacağının garantisini kimse veremez). Bu tür sorunlarda sürekli uyguladığım bir metottur, bugüne kadar hiçbir cihaz zarar görmedi. İhmal edilecek düzeyde İç Gerilim yükselmeleri meydana gelebilir, bu da birçok cihazın çalışma aralığında olur.

Herhangi bir arıza arayışı durumunda da enerjiyi kesip vermek zaten yapılmak zorunda olunan bir yöntemdir. Arızanın durumuna göre tesisatın enerjisini defalarca kesip vermek zorunda kalabiliriz. Şimdi şunu diyeceksiniz "böyle durumlarda cihazların Şebeke bağlantılarının ayrılması gerekir" ama böyle sorunlarda değil. Eğer cihazlar Şebeke'den ayrılırsa, sorunun cihazların devreye girip girmemesiyle mi ilgili olup olmadığını anlayamazsınız. Ayrıca bu sorun; hem Enerji'nin gidip gelmesi hem de cihazların çalışması esnasında meydana geldiği için bazı ihtimalleri elemek adına bence sakıncası yoktur.

Tavsiye edilen yöntemin, cihazları fişten direkt çekmekle arasında bir fark yoktur. Çalışan cihazı fişinden direkt çekmek cihaza zarar verebilir fakat her fişinden çekilen cihaz arızalanmaz, bu anlamda doğru değil ama gereklidir. İlaçlar insan sağlığı için zararlıdır ama hayat kurtarabilir!

Yine de şöyle bir ekleme yapabilirim; Normal şartlarda yapılmaması gerekir, bu tavsiyenin hobi haline getirilmesi sakıncalıdır!

Mesajlarımı beğenmiyorsunuz teessüf ederim.
 
Bir teknik elemana yakismayacak ilkel bir yöntem malesef . Dile getirmek dahi şık değil kesinlikle.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…