akalay
Üye
bina yeni, 5 senelik. 2 asansör mevcut. Ana sigortalar (3 faz) ile sayaç giriş katta Elektrik odasında, diğer sigortalar ve KAR daire girişinde.binada asansör var mı ?
asansör varsa kaçak akım rölesi sadece asansöre mi bağlı ?
veya diğer birimlerle de ( bina içi / bina önü / uydu / vs gibi )
ortak kullanım
Ama benim dairedeki KAR asansörle aynı hatta mı bağlı gerçekten bilemiyorum. Asansör ile nasıl bir bağlantı kurduğunuzu da anlamadım doğrusu. Bu bilgi önemliyse öğrenmeye çalışayım hangi hatta bağlı olduğunu.
Bu durumda makine çalışırken, veya düzensiz zamanlarda atmaz mıydı? Sokak aydınlatmaları ile, hele ki makine prizde dahi değilken atmasını söylediğiniz ile açıklayabilir miyiz? Makine de yeni ama eğer öyleyse baktırayım makineyede.Benzer olaya şahit oldum kullanıcı kafayı yiyecekti. Bulaşık makinesi reçine kutusu çatlaktı inceden sızdırıyordu (kaçak akımı açtırmaya sebep). Rezistansında da sıkıntı olabilir. Bununla birlikte prizde gevşek bağlantı yada montaj tırnağına kablonun denk gelmesi gibi bir durum da olabilir.
İlk mesajda belirtmiştim, önceden 25A30mA takılıyken böyle bir sorun yoktu. 40A30mA takınca başladı sorun. Bu durumda 63A30mA çözüm olur mu ki? Yoksa sadece sorunu görmezden gelmemizi mi sağlar?Bu bahsettiğiniz arızanın sebebi %99 elektromanyetik girişimler. Çözümünü hemen söyleyeyim; 63A / 30mA KAKR'ni takarsanız sorun çözülür. Tavsiye Siemens.
Şu da var, tolerans değeri daha yüksek bir KAR bulup takarak (ilk takılı olan 25A30mA'nın öyle olduğu anlaşılıyor) KAR'ın devreyi kesmesi olayını çözebiliriz tabii ki. Ama bu bir yerlerde kaçak olduğu gerçeğini değiştirmez. Belki hayati bir kaçak değil ama yine de var olan bir sorunun üzerini örtmek yerine sorunun kaynağını bulup çözmek istiyorum.
Son düzenleme: