Kaçak Akım Rölesi Kullanımı

apartman girişinde 3 fazlı 63 amper normal akıma dayanabilen bi kaçak akım rolesi konulursa o bile sisteme en uzak pirizdeki kaçağı sanki pirizin yanındaymış gibi algılayıp elektriği kesebilir .
ama bu işin bi sakıncası olası bi kaçakta komple apartmanın elektiksiz kalması ve o arıza kalıcı bi arızaysa elektikçinin kaçak akımın nerde olduğunu bulması için 5-10 dk daha fazla mesai yapması demek olur . başkada hiç bir sakıncası yoktur
aynı zamanda bu sistemin ülkemiz şartlarında daha uygun maliyetli olduğunu düşünüyorum çünkü evlerimizin 100de 80 ni bu roleden mahrum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kacak akim rolesinin gorevi ana akimi kesmek olmasa da, ana akimi uzerinden gecirdigi icin ( ana sigortaya seri bagli ) amper degeri onemlidir, bu deger en az ana salter degeri kadar olmali.Enerji akis yonu son aliciya ( priz vs ) dogru ise, ana sigortadan sonra baglanir.
 
peki kaçak akım rolesinin autocad çizilmiş halini bulabilirmiyim
 
Kacak akim koruma rolesinin autocad ile cizilmis bir ornegi...Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • KAKR.rar
    11.6 KB · Görüntüleme: 21
iyi günler kaçak akım röleleri, şebekede nötr iletkeni koptuğunda yani röleye nötr gelmediğinde açma yaparmı? diğer sorum da ev içinde yani röleden sonra nötr iletkeni koparsa açma yaparmı? acil cevaplayabilirseniz çok sevinirim
 
arkadaşlar 300 ma lik yangın eşikli k.a.r si hemen saatin çıkısında 30 ma lik k.a.r de tali tablonun girişinde kullanılır. umarım faydalı olmustur.
 
sayaç panolarında mühürlü blgelerde duruma göre k otomat duruma göre w otomat kullanılır neden mühürlü olması gerektiği için kaçak akım rölelerinin arıza yapması olasılığından dolayı saat den sonra takılması gerekir ki değiştirilebil sin ayrıca dairelerde iki adet kacak akım kullanılır biri yangın koruma bir diğeride akım koruma ikiside prensip olarak aynı çalışır sadece kaçak akım algılama hassasiyetleri farklıdır biri 300mA diğeri ise 30mA dir büyük olan 300mA olan saattin yanına takılır ki tesisatı aşırı akım,kısadevre gibi olaylarda tutuşması ve yangına mahal vermesi için kullanılır diğeri 30mA olanı da daire girisine konularak insanların elektrikli ev aletlerini kullanımlarında karşılaşa bilecekleri sorunları en az hasar ile atlatmalarını sağlamak iki kaçak akım rölesi de bir tesisat için şarttır..
 
selam arkadaşlar. birşey sormak istiyorum: Kaçak Akım RÖlesi( KAR) aşırı voltajdan geriliden korur mu? onu öğrenmek istiyorum. bizim evimize gelen direkteki nötr klemensi oksitlenme yapmış ve bazı cihazlarımıza 220 gelmesi gerekirken 380 Volt gelmiş. ve cihazlar yandı. bu durumu önlemek için elekrikçiye sordum kaçak akım rölesi kullan dedi.kullansam bi işe yarar mı?
yoksa Siemens'in Aşırı Gerilim koruyucu röle diye bir aleti var.katalogda gördüm. ama çok pahalı. 336 TL.birçok komşumuzun bu şekilde elektrikli cihazları yandı.bana ne tavsiye edersiniz?:)
 
Kaçak akım şalteri,gerilim yükselmesi sorununu çözmez.Düşük/yüksek gerilim koruma rölesi
kullanmanız gerekir.Entes röleler,daha ucuz olabilir.Röle ve kontaktörlü çözüm,sizin için en
uygun çözümdür.
 
evdeki bazı elektrikli ev eşyaları daire içine takılan 30 mA role leri attırır (örn) ütü brın ç. makiası b. bakinası frın bunlar'ın biraz olsun kaçak yapar bi 5mA biri 15 mA kaçak verir derken 30'un üstüne çıkar elektrikçilr genelde bu gibi durumlarda direkt bağlar geçer iskan alındıktan sonra. demek istediğim kimse k. akım atıyor diye 300mA yada düz bağlantı yaptırmasın o rolenin önemini ben defalarca gördüm bizzat
 

Forum istatistikleri

Konular
128,821
Mesajlar
920,766
Kullanıcılar
450,910
Son üye
Beyazıt_34

Yeni konular

Geri
Üst