Kaçak akım rölesi neden yanar?

Valla bana kalsa 32 amper olanını takardım da işte ev sahibi öyle seçim yapmış. Bir de evin içindeki ana Sigorta 20 amper seçilmiş, şofben olarak da elektrikli kullanıldığı için, muhtemelen ufonun çalışmasıyla limitte ısınıyor, ufo kapalı bile olsa bazen 4 kw'lık ikinci kademesinde çalışırken birkaç dakika sonra atabiliyor. Yazın öyle bir sorun yok.

Az önce internetten Delonghi dragon 2500 watt yağlı radyatör siparişi verdim, annemin en büyük şikayeti ufo kapandığı anda hiç bi esprisi kalmıyor, çalışırken de 3 kw gibi korkunç Elektrik çekiyor. İnşallah bu radyatörden memnun kalırlar, İzmir olmasına rağmen havalar orada da baya soğuk gidiyor. Oda da tahminime göre 15-18 m2 civarında ve güney cepheli.

Anlattıgınıza göre kaçak akımın kontaklarının yanması normal. Bence 40A olanından alın. Ancak dayanır. Elektrikli sofben de var sonuçta. Yine de Allah beterinden saklasın. Çevremde elektrikli şofben kazaları çok oluyor. O kadar uyarmama rağmen elektrikli şofben kullanıyorlar. Ne topraklama var ne kablo kesitine uyma. Bu zamana kadar bir şey olmadı bundan sonra da olmaz diyorlar. Tabiki sonuç malum. Şofbenler mangal gibi tutuşuyor veya kablolar veya elektrik çarpmaları..

Şofbenin kablosu uygun ve direk Sigorta kutusundan alınmış, markası da Arzum, iki senedir problem çıkarmadan çalışıyor, bundan sonra da çıkarmaz inşallah.

Ev sahibi dediğim gibi yeni KAR takmış ama amperi yükseltmiş mi bilmiyorum. Eğer bu yağlı radyatör randıman verirse maksimum ayarda ufoya göre 500 watt daha az Elektrik harcayacak, oradan bi kurtulma olur herhalde. Zaten ufonun takıldığı prizi ve önceden ısınan standart 1 mm2'lik üçlüyü 1.5 olanla değiştirmiştim, herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Daha önce priz üzerine takılan üçlünin bi tanesini kavurmayı başarmıştı koca alet. :)

Şofbenin kablosu uygun ve direk Sigorta kutusundan alınmış, markası da Arzum, iki senedir problem çıkarmadan çalışıyor, bundan sonra da çıkarmaz inşallah.

Ev sahibi dediğim gibi yeni KAR takmış ama amperi yükseltmiş mi bilmiyorum. Eğer bu yağlı radyatör randıman verirse maksimum ayarda ufoya göre 500 watt daha az Elektrik harcayacak, oradan bi kurtulma olur herhalde. Zaten ufonun takıldığı prizi ve önceden ısınan standart 1 mm2'lik üçlüyü 1.5 olanla değiştirmiştim, herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Daha önce priz üzerine takılan üçlünin bi tanesini kavurmayı başarmıştı koca alet. :)
1 lik kabloyu 1,5 luk yerine 2,5 luk kablo yapman gerekirdi.çok daha sağlıklı olurdu.

Aslında öyle düşündüm başta ama ufonun kendi kablosu da 1.5'luk, zaten 1.5 kablo da 16 ampere kadar gidebiliyor yanlış hatırlamıyorsam. Üçlüye başka sadece 55 Ekran tüplü tv bağlı. Bu kabloyla herhangi bir ısınma sorunu yaşamadık.

Anlattıgınıza göre kaçak akımın kontaklarının yanması normal. Bence 40A olanından alın. Ancak dayanır. Elektrikli sofben de var sonuçta. Yine de Allah beterinden saklasın. Çevremde elektrikli şofben kazaları çok oluyor. O kadar uyarmama rağmen elektrikli şofben kullanıyorlar. Ne topraklama var ne kablo kesitine uyma. Bu zamana kadar bir şey olmadı bundan sonra da olmaz diyorlar. Tabiki sonuç malum. Şofbenler mangal gibi tutuşuyor veya kablolar veya Elektrik çarpmaları..
monofaze ise 40 yüksek olur hocam trifaze ise sorun yok slm

İşte üstadlar bir de öyle bir sorun var, kaçak akım aşağıda panoda ana Sigorta gibi takılmış ana sigortalar ise evde. Gerçi ana sigorta da nötr kesmeli, hakkını vermek lazım. Bir de aşağıdaki kaçak akımlar 25 amper takılı evdeki ana sigorta ise 20 amper. Anladığım kadarıyla ev sahibi biraz fazla işbilir çünkü kesme biçme işlerinde yetenekli bir adam ama o taktığı 20 amperlik ana sigorta yüzünden kışın banyoda şofben ikinci kademedeyken ufo yüzünden yarım saat önce bile ısındıysa tık diye atıveriyor.

kardeş..... bizim mal hakim usta gibi 40 A/30 m amperkaça akıma 55 kw lık vinc kablosunu bağlarsanda yanar...

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri