Kaçak Akım Rölesi

Burada benim anlatmak istediğimi aslında sizde yanlış anlamışsınız, Öğretmen27 öğrenmek amaçlı soru soruyor bu yüzden bende o yönde cevap yazmaya çalışıyorum. Ucunu açık bırakıyorum ki bir iki soru daha gelsin. 6mm^2 branşman hattı için alt sınır bunu Öğretmen27 branşman hattı kesinlikle 6mm^2 olmalıdır şeklinde yorumlayabilir halbuki bu hattın kesiti gerilim düşüm hesabına göre yapılıyor bunu siz biliyorsunuz ama o bilemeyebilir. Bunu söylediğim şekilde yorumlarsa 3 gün sonra forumda bir ev gördüm 10mm^2 branşman hattı vardı bu nasıl iş sorusunu soracaktır. Yönetmelik size bir alt sınır veriyor ama siz gerekirse daha büyük değerde seçiyorsunuz benim Öğretmen27'ye anlatmak istediğim bu.

Saygılar....

Slm... 32 A- 40A aşağısı tutmaz demekle sınır 32 A mi diyosunuz monofozede?

Onu demiyorum, esprili dille Sn.REZİSTANS' a yazmıştım. Sanırım kendisi doğru yorumlamıştır.

Saygılar...

Son düzenleme:

Sayın Alpernbugra ana branjman hattının sınır 6mm2 olmadığını yıllardan beri bilirim...3 katlı binada, 5 katlı binada, 7 katlı binada tabikide farklı kesitlerde olur...Bunun uzaklığı, yer altından veya havai olarak gidip gitmemesi hepsi etkilidir bu kesitte..Yine de çok teşekkürler..Amacınız çünkü benim bilmediğimden yola çıkarak bana bir şeyler daha öğretmeye çalışmışsınız..Saygılar ve sevgiler..Hayırlı bayramlar...

Aslında en güzeli bu....

Ya arkadaşlar konuyu dağıtmak istemiyorum ama şu 'branşman' ismine branjman demeseniz iyi olur bende okuya okuya branjman demeye başladım:::

bu KAKR sorununu bende yaşamıştım öyle birşeyki 1 haftada tesadüfen buldum tüm sigortalar off konumundayken bile KAKR resetlenmiyordu 3 elektrikçi arkadaşım daha baktılar bulamamıştık meğer tehsisatı yapan çakma usta 0 lama yapmış ve bir sortiyi ters bağlamış yani sigortadan nötürü geçirmiş buna bağlı termosifonda kaçak olduğu için sorun yaratıyormuş tesadüfen buldum bende yani her önüne gelen tehsisat çekerse olacağı budur

meğer tehsisatı yapan çakma usta 0 lama yapmış ve bir sortiyi ters bağlamış yani sigortadan nötürü geçirmiş buna bağlı termosifonda kaçak olduğu için sorun yaratıyormuş

Bu cümle ne demek istiyo???

Ya arkadaşlar konuyu dağıtmak istemiyorum ama şu 'branşman' ismine branjman demeseniz iyi olur bende okuya okuya branjman demeye başladım:::

Ya sayın veysel28 ben de 'branjman' diyorum pardon baranşman demek istedim....

Moderatör tarafında düzenlendi:
yıl 2013 ve 20. yy da yaşıyoruz arkadaşlar ana kolon hattı sigortası 25A TAKILMAZ 30 yıl önceki yönetmelikte bahsediliyor bu güçteki sigorta seçimi için yeni yönetmelik çıkmıyor yapı denetim kuruluşları bina ve yapıların kontrolünü üstlendiği için iç tesisat yönetmeliği değişmiyor nasıl olsa yapı denetim kuruluşları bu işi yapıyor mantığı !!! 40A den asağı ana kolon hattı sigortası kullanılmaz
SAYGILAR

20. y.y değil sayın fatih özdamar 21. y.y yaşıyoruz...saygılar...

Son düzenleme:

ne diyeceğim adam gitmiş termosifonun nötrünü sigortadan geçirmiş fazı direkt vermiş sigorta kapalı olduğu halde devrede enerji oluyo anlamıyacak bişi yok bunda

ne diyeceğim adam gitmiş termosifonun nötrünü sigortadan geçirmiş fazı direkt vermiş sigorta kapalı olduğu halde devrede enerji oluyo anlamıyacak bişi yok bunda

Şimdi oldu.. ...Biraz karışık yazmışsın ya ondan biraz takılayım dedim.... saygılar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…