Kaçak akım rölesi

sonuç olarak fa nötr toprak ve kakrolesi bunlar yerli yerine oturtulursa herkeste kendi görevini yapar zaten bütün arkadaşlarda aynı fikirde slm
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sonuç olarak fa nötr toprak ve kakrolesi bunlar yerli yerine oturtulursa herkeste kendi görevini yapar zaten bütün arkadaşlarda aynı fikirde slm
Haklısın kardeşim sana katılıyorum ancak unutmayalım ki işi ehline vermek gerekli.yani elektrikçi bir arkadaşa yaptırmak çok önemli ne yazık ki ülkemizde su tesisatı yapanda duvar örende elektrik tesisatı yapıyor!
 
Tesisatın Kaçak akım rölesinden sonraki kısmında nötr ile toprak uçlarının hiç bir noktada birleşmemesi gerekir, eğer birleşikse kaçak akım rölesini devreye alamazsınız açtığınız anda atar.
Kaçak akım rölesi topraklama olmayan tesisatta da çalışır ancak risklidir istenmeyen sonuçlara sebep olur, alıcı şasesinde bekleyen kaçak toprağa ulaşamayınca bir insanın gövdeye temasını bekler, temas gerçekleştikten ve kaçak akım vücuttan geçer geçmez açar bazen bu durum insanda hasara sebep olur.
Doğru olan en azından şasesi metal olan alıcıların prizlerine toprak hattı çekip ondan sonra kaçak akım rölesi bağlamaktır.
Sıfırlama tehlikeli bir uygulamadır, nötr geriliminin direk şaseye verilmesi anlamına gelir. Sıfırlamayı aklınızdan çıkartın. Yapmanız gereken topraklama elektrodu çakıp ev içine taşıyıp en azından elektrikli şofben ve şasesi metal cihazların prizlerine burdan irtibat sağlamanız gerekir. Uydurma metodlara itibar etmeyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…