kaçak akım sorunu

yukarıdaki yazılan herşeyi unut önce kaçak akım ne için atar sana onu anlatayım devrede ya nötür kaçagı yada faz kaçagı vardır önce tüm cühazları ayır üzerinden ölöerek tek tek bağla zaten 1 ohm altında cihaz varsa onu bağlama sorun kalmaz 1 kazzık çaksan yine otomatiği görev yaptırır
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
trifaze hatlar için 5 kontaklı CEE norm diye tabir edilen fiş prizler var onlardan kullanılmalı bilhassa kaçak akım olan devrelerde aksi takdirde sorunu sağlıklı bir şekilde çözme imkanı yoktur.

trifaze hatlar için 5 kontaklı (3p+N+E) CEE norm diye tabir edilen fiş prizler var onlardan kullanılmalı bilhassa kaçak akım olan devrelerde aksi takdirde sorunu sağlıklı bir şekilde çözme imkanı yoktur.

nötürü makine gövdesine bağlıyken ve 5 dakika sonra atıyorsa senin takılı kaçak akım hatalı anında atmalı bekleme yapmamalı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tür sorunlar her şantiyede,fabrikada yaşanıyor.Üzerinde kontrol elemanları olan bir makinaya toprak ve nötr hatlarının ayrı ayrı gitmesi gerektiğini hala öğrenemedik.Makinanın gövdesine mutlaka toprak hattı bağlanmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,286
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst