KsK_Raist
Üye
Okuduğunu idrak ettiğini düşünmüyorum. Ama anlaman için tekrar yazacağım. Her panoya kaçak akım takılma zorunluluğu ile ilgili dönüş beklediğimi belirttim. Yönetmelikte şunu diyor. Eğer son kullanıcı temas edebilecek bir durum söz konusu ise takmanız gerekmektedir. Fakat pano içerisindeki MCC panosu ile DDC panosu arasında büyük fark var. Bundan bahsediyorum. Forumda boş yapmaktan daha ileriye gidebilirsin bence.Atladığınız bir konu var sanırım.
Arkadaş, EMO'dan bilgileri aldıktan sonra! doğrusunu buraya yazacakmış.
Nihayet kaçak akım sorunu ortadan kalkacak... İlgiyle bekliyorum.
@servetd Ben fluke kaçak akım pens metresini aldım. Sürücülerdeki oluşan kaçak akımları ölçtüm. Yaşadığım bir olayı izah edeyim. Siemens yeni sürücülerinde 6mA görebilir iken ABB ve Deltanın Eski sürücülerinde bu 40 mA civarında gezmektedir. Haliyle 30mA malesef tutmuyordu. Bu sorunu çözdüm forumdaki bazı arkadaşların da tecrübelerinden yararlanarak. Araştırması gereken kilit noktaları söylediğinizde başka yerlerden araştırması için ön ayak olabilirsiniz. Ben yardımcı olduğum bir çok kişinin daha sonra o konuda araştırmalarından dolayı o insanlardan yardım aldığım olmuştur. Amaç bir şeyler öğrenmek ise bence emekli olmaya gerek yok. Suraya ayırdığımız 5 dk vakit için. Mesale geçen bir soru sordum kaçak akımlar üst üste toplanıyor mu diye forumda tık yok. Ama boş cevap veren en az 10 kişi vardı. Yazmayın abi konuyu postu güncelleştirmeyin. Uzun zaman forumda ve aktif kullanıcı olmanız forumda her şeyi yazabileceğiniz anlamına geldiğini düşünmüyorum.