Kablo empedansları

arkadaşlar
1x150/25mm² ALÜMİNYUM XLPE kablonun kısa devre hesabi ve gerilim düşümü hesabı için X R K ve C değerleri gerekmektedir.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..
Adı geçen birim değerleri kablo üreticilerinin kataloglarında bulabilirsiniz ; bu arada kısa devre hesabı yapan teknik eleman görsem sarılırım ben canım kardeşim diye :)

Mühendisliğimin ilk yıllarında TMŞ lerin üzerindeki ani açma ayarı ne işe yarar acep demiştim kendi kendime ; sonradan kısa devre hesabı falan bunlar önemli şeylermiş anladım :)

Koruma elemanlarının kısadevre kesme kapasitesini belirlemek için bu hesapların yapılması gerekli. Hele hele kendine ait trafosu olan tesisler projelendirilirken mutlaka yapılması gereken bir hesaptır.

Konuyla fazla ilgili değil belki ama, Gümüş mü daha iletkendir yoksa bakır mı? Yalnız soruya Özdirençleri yazarak cevap verebilirseniz sevinirim.
Elimdeki ders kitabında;
Bakırın Özdirenci= 0,0178 ohm
Gümüşün Özdirenci= 0,016 ohm yazıyor. Metre başına Özdirenç olarak Gümüş daha iketken gözüküyor.
Benim anlamadığım; 0,016, 0,0178'den daha büyük değil midir?

Konuyla fazla ilgili değil belki ama, Gümüş mü daha iletkendir yoksa bakır mı? Yalnız soruya Özdirençleri yazarak cevap verebilirseniz sevinirim.
Elimdeki ders kitabında;
Bakırın Özdirenci= 0,0178 ohm
Gümüşün Özdirenci= 0,016 ohm yazıyor. Metre başına Özdirenç olarak Gümüş daha iketken gözüküyor.
Benim anlamadığım; 0,016, 0,0178'den daha büyük değil midir?

Gümüş daha iyi iletkendir. Öz direnci küçük olan gümüştür. Son sorunu ne sen sordun ne ben duydum çok kızarım böyle sorulara ! :mad:

:) Efendim cahilliğimi mazur görün.
0,016, 0,0178'den büyük değil midir?

Sen liseyemi gidiyorsun? matematik hocana sövdürme :mad:
Kafan karıştıysa açarsın hesap makinesini çıkarma işlemi yaparsın hangisi hangisinden çıkıyor görürsün.
160/10000 mi büyük ? 178/10000 mi? paydalar aynı at paydaları ! :mad:

Sen liseyemi gidiyorsun? matematik hocana sövdürme :mad:
Kafan karıştıysa açarsın hesap makinesini çıkarma işlemi yaparsın hangisi hangisinden çıkıyor görürsün.
Hocama sövebilirsiniz bence sorun yok. Hoca hoca olsaydı ben bugün burada bu soruyu soruyor olmazdım. Fakat öğrenmek isteyen biriyle bu şekilde konuşmak bence doğru değil. Siz soruya cevap vermeyiniz.

• Beğen
Tepkiler: UEE

Forum istatistikleri

Konular
129,793
Kullanıcılar
452,586
Son üye
Semih1903

Yeni konular

Geri