KAEL Marka reaktif güç kontrol rölesinin devreye alma programlamasi ile ilgili

röle komndansatörleri tanıma moddan üç fazı refarans olarak tanımaya başladığı için ilk kademeye üç fazlı kondansatör bağlamak zorunludur
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
entes marka 3 fazlı reaktif güç rölesinin 1 kademesine mono faz kondansatör bağlanamadığınızı söylediniz neden? acaba 1 fazlı grubu eklemek istesek hangi kademeleri uygun olur bilen arakadaşlar lütfen yazınız tşk

Entes RG3 12C veya CS 'de ilk kademe hariç istediğiniz kademeye bağlayabilirsiniz.
 
yeni röle aldim
entes
rg3-12cs
350tl+kdv
şimdi sistem çalişiyor
problem yok ama sistemin ihtiyacına göre kondanstör ekleyebilirim


allah iyiliğini versin.çok süper bi cevap olmuş okuyunca koptum gülmekten. eline sağlık :))))
 
arkadaşlar kael reaktif güç rölesini bağladım ama röle hakkında fazla bilgim yoktu kael firmasını aradım serkan bey ilgili arkadaşı bağladılar çok yardımcı oldular.bundan böyle varkombi kaelden şaşmayacam tşk kael

entes marka 3 fazlı güç rölesinin son kademelerine mono faz kondansatörleri rahatlıkla bağlayabilirsiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar varkombi 12 reaktif güç rölesini işletmeye alacağımızı farzedelim faz sırasını bilmiyoruz ölçme şansımız olmadığını varsayarsak r. s.t fazlarını nasıl tespit edebiliriz bilgisi olan lütfen detaylı anlaşılır açıklayabilir mi
 
r,s,t önemli değil aynı faz aynı akım trafosuna göre bağlamanız yeterli.röle arkasında ilgili şemayı bulabilirsiniz.her hangi bir değer girmek zorunda da değilsiniz.doğru bağlayın verin enerjiyi röle çalışır kondansatörleri otomatik öğrenir ve kompanzasyona başlar.
 
Röleye bağlayacağımız fazların sırası önemli değil istediğin sıra ile bağlayabilirsin, eğer uçları tespit etmek istiyorsan; eğer röleye bağlantısını yaptığında sistem kondansatörleri devreye alıp çıkardığı zaman hangi faza ait kondnsatörü devreye alıp çıkarırken, bunu tespit edebilirsin.
 
değerli arkadaşlar dedikleriniz 3 fazlı kondansatör grupları için. peki mono fazlı kondansatör bağladığımızı varsayalım ve kondansatör değerini manuel röleye tanıtacağımızı varsayarsak hangi faza bağladığımızı nasıl bilecez ben bunu sormuştum.bağlantıyı sormuyorum devreye alınca röle şayet okumazsa r. s.t fazını bilmemiz gerekir.
 
değerli arkadaşlar dedikleriniz 3 fazlı kondansatör grupları için. peki mono fazlı kondansatör bağladığımızı varsayalım ve kondansatör değerini manuel röleye tanıtacağımızı varsayarsak hangi faza bağladığımızı nasıl bilecez ben bunu sormuştum.bağlantıyı sormuyorum devreye alınca röle şayet okumazsa r. s.t fazını bilmemiz gerekir.

Önce otomatik devreye al. Zaten hatalı okursa değerini okur. R S T yi doğru okuyor. Hatalı değerleri elle düzeltirsin Bazılarınıda görmeyebilir onuda kontaktör çıkışlaarına bakarak bir önceki ve bir sonraki kademe kontaklarına ve kademeleri hangi fazlarda gördüğüne bakarak okunmayanın hangi faz olduğunu anlayabilirsin. Ama bunlara zaten gerek yok görmese bile ardından birdaha tanıt mutlaka görür.
 
Monofazlı kondansatörleri röleye manuel tanıtsanız bile, ekrandaki cos Æ mutlaka 1 e yakın bir değere sapacaktır. Zaten ekranda üç faza ait cos Æ vardır sen röleye monofazlı kondansatörleri manuel tanıtırsan bu cos Æ lerden biri 1e yakın bir değere doğru ilerleyecektir. Bu ilerleyen cos Æ sana R S T fazlarından biridir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,081
Mesajlar
923,093
Kullanıcılar
451,375
Son üye
LINE FİLTRE

Yeni konular

Geri
Üst