KAEL Marka reaktif güç kontrol rölesinin devreye alma programlamasi ile ilgili

arkadaşlar cevaplarınız tşk ediyorum yanlız şöyle bir yöntem uygulandığını duydum rölenin arkasındaki bağlantıyı doğru yaptıktan sonra ölçü aletiyle hangi fazda olduğumuzu anlayabiliriz.yani ölçü aletini kumanda fazının bağlı olduğu faza tutup mono fazdaki kontaktör girişine tutarsak faz ortaya çıkıyor ama yöntemi tam bilmiyorum bilginize
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hangi fazı bulmak istiyorsak ölçü aletimizi volt konumuna alıp prob'un bir ucunu o faza (röle faz girişi) ,diğer ucunuda kontaktör klemens girişlerine yada kontaktör sigortalarının giriş yada çıkışlarına sırayla diğer prob'un ucunu değdiririz ,ölçü aletimizde sıfır gördüğümüzde aynı fazı bulmuşuz demektir.Rölede fazlar sırasıyla L1(r),L2(s),L3(t) ye sembolik olarak karşılık gelmektedir.
 
Konya'da askerim.Kemalpaşa'lı olduğum için bulunduğumuz yerde KAEL'in RGKR önerdim. :D Daha önce fabrika da çalışırken de kullanmıştım.Askeriye'de yeralan ne kadar pano varsa hepsine KAEL taktık ve sorunları minumuma indirdik.Yalnız benim bu süreçte anlayamadığım 1-2 husus oldu.Cep telefonu yasak olduğu için Müşteri hizmetlerini arayamadık :D. Fırsat bulup internete girme imkanım oldu.Sormak istedim.Şİmdi;

1.Biryerde Kompanzasyon Panosunu asker kardeşimle sıfırdan döşedik.Fabrika ayarlarına getirip daha sonra da akım trafosu oranını girdikten sonra gündüz bir problem olmadı ve cihaz şakır şakır çalıştı..Lakin;

Bİr de gece bakalım durum nasıl oluyormuş gözlemleyeyim dedim.(Araçla nöbetçilere devriye atarken panoları da gezerim :D ) Tekrar fabrika ayarlarına alıp , işlemleri yaptıktan sonra ekranda tuhaf rakamlar çıktı.. Cosq ,tanQ değerlerinin yazdığı ilk ekranda 999.9 , 111,11 vs.. Gece sadece aydınlatmalar olduğu için T fazında akım ve güç değeri gözüküyordu.Araçla devriye attığımız için ve bizden sonra da nöb. subaya aracı bırakacağımız için hem de hatanın ne boyutta olduğunu gözlemlemek için öylece bıraktım ve sabah geldiğimde sayaç değerlerini kontrol ettim.Cihaz hiç kondansatör devreye almamış ve sabaha kadar rekatif yazmıştı. AYnı işlemi başka panolarda da yaptım ve 1 faza yüklenen yerlerde aynı sorunla karşılaştım.Bunun sebebi ne olabilir ?

Buarada ŞAFAK 10 :D
 
galiba sorunun cevabını son cümlede kendin vermişsin (1 faza yüklenen yerlerde aynı sorunla karşılaştım)
sistem 1 faza yükleniyorsa tüm yükler o faz da ise ya yükleri dağıtıcaksın ki askeriyede bu biraz zor olur,ya da sistemin o fazdaki ihtiyacını monofaze olarak vericeksin.Yüklü olan fazı monofaze kondansatörle besle sorunun ortadan kalktığını görüceksin.Gerekli kondansatör ihtiyacını olc-pqs-alt menüsünden qr-qs-qt değerlerine bakarak öğrenebilirsin.
 
RG3-12CS entesin rölesi birinci kademe trifaze olacak monofaze olursa çalışmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,851
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst