Evdeki Tamirci
Üye
6 yıllık havyam dün itibariyle bozuldu. Şu ana kadar kendi ucu dışında daha ince bir uç almıştım onunla kullanıyordum. Bu arada 40watt Swat marka dipten somunlu ucu resistansın dışına şapka gibi takılanlardan. 100 TL'yi aşmayacak şekilde sizden orta halli bunun gibi veya belki biraz daha iyi bir havya tavsiyesi istiyorum. Geçende benim sonradan alıp taktığım ucun kılcal bir şekilde lehim tutan kısmının yarıldığını gördüm. Çok lehim tutmuyordu ve sanırım ısı iletiminde de bir problem vardı. Daha da ince uçlu iki yedek uç aldım. Eskisi 5 ucun başladığı yere kadar geniş boru gibi resistansa geçen kısım 5 cm gibiydi. Bu yeni aldığım ve 2-3 kullanabildiğim uç 3,5 cm. Kısa geldiği için bozulmuş olabilir mi tamamen tesadüf mü? Çalıştığında yaklaşık 1-1,5 saat çalışırdı. Priz kısmını ölçtüm herhangi bir direnç göstermiyor. İçini açamıyorum iki adet yıldız vida gibi ama 4 değil 3 tane kanatı var vidanın. Açabilecek bir tornavida ya da bits bulabilir miyim? Yani açmaya değer mi resistans satılıyor mu bu anlattığım modelde havyalar için. Üzüldüğüm nokta malzemesi %95 ilk günkü gibi yıpranma veya erime yok. Yeni havya önerilerine de açığım alttan somun üstten somun faydası zararı nedir ne tavsiye edersiniz? Ucunu da ileride rahatça bulabileceğim bir şey olursa sevinirim. Solomon nasıldır forumda tavsiye eden biri gördüm. Biraz araştırdım şu model dikkatimi çekti fikrinizi alabilir miyim. https://www.hatfon.com/urun/solomon-sr-965-kalem-havya-220v-40w
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler