@BunalmisHassasiyeti yüksek olan bir hoparlörden müzik dinliyorsak düşük seste bile frekansları duyabilmen lazım. Ama duyamıyorsak ampliden Loudness ayarını açabiliriz. Ama sesi açtıkça loudness de kısılıyor benim bildiğim. @Mr_YAMYAM hocam daha detaylı bilgi verecektir
85Hz teki düşme birçok sebepten olabilir. Ancak tespiti zordur.Grafikte tam 85 Hz bölgesinde bir çukur oluşuyor bunun sebebi ne olabilir? Ölçüm aletlerinin dandikliğinden olabilir mi?
Bu kabini MDF'den yapmış olsaydık 200 Hz bölgelerinde malzemenin titreşiminden dolayı anormal bir artış görebilir miydik?
Yoh öyle 3 guruşa 5 köfteAslında benim beklentim rezonans frekansından bikaç Hz sonra lineer çalışmasıydı ama bu ölçümlere göre 50 Hz çıktı. Çünkü kabini de oldukça büyük yaptık.
Portun kapalı olduğu 30-100 Hz arası için yeni bir test daha yapacağım yarın. Ha bu arada 35 Hzleri duyamıyor muyum? Elbette duyuyorum ama tabii şiddetini bilmiyorumDaha düşük sadece bunu söyleyebilirim.
Acaba sendeki kabinlerin ölçüsünde yapsam daha alt frekansları duyabilecek miydim ki?En fazla +/-5-6db yi farkedebiliyorsan, sistemin amatör ama idealdir.
Farkı kulağın kuyruğun ile algılayamazsın.Şu anki amplide durum bu
Acaba sendeki kabinlerin ölçüsünde yapsam daha alt frekansları duyabilecek miydim ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?