confickerbelasi
Profesyonel Üye
Evet. Hesaplarımız hemen hemen doğru. Daha ince detaylar bizi kemirir.Özellikle 35 Hz frekansı port açıkken 44.4 dB, kapattığımda 36dB seviyesine düşüyor. Az daha düşse oda gürültüsüyle karışacak neredeyse.
Bu düşüş 35-45 Hz arasında bariz bir şekilde belli oluyor. Ama 20 Hz frekansında ölçüm sonucu çok oynak olduğu için bir fark gözlemleyemedim.
45-75Hz Arasında en çok fark 45 Hz seviyesinde oldu. O da 3 dB kadardı. Bu fark 75Hz bölgesine doğru kayboldu. 75-100Hz arasında ise port açık-kapalı pek bir fark olmadı.
Yani port başarılı
Bu durum akustik ile ilgili olabilir. Sorun değil. Önemli olan kabaca da olsa doğrusal bir grafik elde etmiş olmamızdır.Ön üstteki tweeterı takılı ve takılı olmadan denedim. İkisinde de kayda değer bir fark çıkmadı. Önceki sayfada gönderdiğim grafikteki düşüş olan bölgede ya program saçmaladı yada başka bir şey neden oldu bilmiyorum. Şuan normal o bölgedeki ses şiddeti. Biraz kafa kaşındırıcı
SPL metre ile sessiz odadaki gürültü ölçümü 40db/SPL ise hoparlöre 1m uzaktan alman gereken ses şiddeti 60db olsun diyorum.Yani oda gürültüsü 40 dB ise ampliden sesi 60 dB civarında mı ayarlamak gerekli videoda çekim yaparken orayı anlamadım Yamyam hocam.
Hoparlörlerin konileri aşırı derecede titreşmiyor bu arada, belki videoda görünmez bile. Bunu daha iyi gösterebilmek için işimi görecek kadarlık bir tripod aldım hoparlörün hemen yanına yerleştirip koniyi de çekebilmek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?