KÖTEK ve deŞimdiye kadar hep A skalasında yapmıştım ben testleri. Sadece buna izin veriyordu. Diğerlerini de açıp denedim dB ekranında farklılıklar oluşuyor
Yeni bir şey daha öğreniyorum
Kesinlikle kötek yemek istememNOT:
Linkini verdiğin NTi firması NEUTRIK olup benim profil fotomdaki aleti üreten firmadır haa
O sitedeki bilgilere karşı çıkarsan fena kötek yersin.
Yine de belirteyim ki internetten indirilmiş bir program ve adi bir cep telefonu mikrofonu ve mic pre amplisi ile ölçüm doğru kabul edilemez.Abi ben o ayarı açamıyordum ki ne olduğunu kurcalarken menüde görünce fark ettim. Normalde göremiyordum bile diğer skalaları. Ne oldu bilmiyorum fakat hepsi birden açıldıNeyse hiç çaktırmayayım böyle kalsın
O halde 32 Hz için ölçtüğümüz ses şiddeti 44 değil 64 dB olmuş oldu.
Kesinlikle kötek yemek istemem
Tiz bölgesi ölçümü beni bile gudurtur. O yüzden tek dayanağımız, satın aldığımız tweeter'ın teknik verileridir.Sadece öncekine nazaran olması gereken değere biraz daha yakın çıktı diyebiliriz sanırım. Zaten farklı programda bile değerler değişiyorken bu işi yapabilecek pahalı ekipmanlar ile yapılan ölçümün sonuçları tabii ki aynı olmayacaktır.
Şuan hadi bass bölgesinin testini bir şekilde yaptıkta tiz bölgesinin testini eldeki aletlerle bu kadar bile ölçemeyiz sanırım. Orada daha da absürt değerler çıkacaktır
Z-weighting varsa onunla yap. Yoksa C ile yapabilirsin.SPL testi için kondansatörleri taktıktan sonra değerleri yeniden ölçeceğim hocam. Gözlemlerime göre C ile Z weighting arasında pek fark yok gibiydi. Yine de ölçümleri C kademesinde mi yapmalıyım?
Mid ölçümlerini basslar ve tizler bağlı değilken mi yapacağız?
Çıkan sonuca göre mid kısmındaki 4 ve 8 ohmluk dirençlerin hangisini kullanacaksak seri bağlayıp 2 katına çıkarsak fazla mı gelir? Gerekirse farklı değerlerde de alabilirim tabii.
Bu arada tweeterları test ederken çok yüksek frekanslarda ampli yine osilasyon yapıp sürücüleri yakacak diye korkmuyor değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?