Henüz almadım bugün sipariş vereceğim. Tahmini 30 güne anca gelir.8.2uF veya 10uF 100V Polypropylen veya BP elektrolitik 2adet
Ayrıca crossover hassasiyetine göre 3.3uF veya 2.2uF mid upper frekans cut-off kondansatörleri.
snopy ses bombasından çıkma ve şuan Mikado MD3012 ön kanalları olarak çalışıyor metal müzik için uygun miktarda tiz veriyor.Bunlar laptop hoparlörüne benziyor. Tiz bölgelerinde baya zayıf kalırlar bence.
Temel hesaplar cut-off için 3.3uf olsa da 2.2uf kullanmanın sakıncası olmaz.Henüz almadım bugün sipariş vereceğim. Tahmini 30 güne anca gelir.
Liste:
2.2 uF 100V veya yukarısı 4 Adet Polypropylen
22uF 100V veya yukarısı 2 adet Polypropylen
10uF 100V veya yukarısı 2 adet Polypropylen
Mid upper frekans cut-off kondansatörleri için hangisini seçmeliyim ikisi de var şuanda çok iyi stoklara gelmişler Bunları da yine Polypropylen alabilirim. 2.2 seçtim ben ama diğeri de gerekirse ondan da alayım.
2.2uF PP kondansatörü seri bağlayarak kullanabilirsin. Kazancı az olacağından dolayı diğer hoparlörün kazancı daha yüksek ise bu tweeterlerın pek faydası olmayacaktır. Diğer hoparlörünün tiz kazancı az ise bunlardan çıkan tizler nispeten tatminkar olacaktır.bunu hoparlör diye kullanmışlar tiviter yapsam nasıl olur?
Mid kondansatörü orijinal filtrede kaç uF idi.Şimdi kontrol ettiğimde crossover kartındaki mid için kullanılan bobin 0.47 mH imiş.
Bass 1.20 mH tiz için 0.22 mH olarak görünüyor.
Son liste bu şekilde oldu gibi,
2.2 uF 100V veya yukarısı 2 Adet Polypropylen
3.3 uF 100V veya yukarısı 2 Adet Polypropylen
22uF 100V veya yukarısı 2 adet Polypropylen
10uF 100V veya yukarısı 2 adet Polypropylen
4 Ohm 5W DAŞ direnç