Kamu Kurumlarında Çalışanların Durumu

pardon SELÇUK BEY olacaktı ÖZÜR...
Önemli değil adım emre okuduğum üniversiteden geliyor selçuk :) :)
 
Siz benim yazdıklarımı en iyisi boşverin siz özele geçin 5 yıl sonra 7.000 8.000 tl de alırsınız bende ne yapayım kpss ye girer atanırım bir yere zengin olma derdim de yok siz olun zengin buyrun piyasa açık bu konu zaten başka bir konuda yeterince tartışıldı Tamam kamuda çalışanlar tembel insanlar sizler çalışkansınız.Ama bir de 60 lı yaşlarımıza kadar yaşarsak ve bu forum hala olursa bir daha konuşalım olur mu?
 
Kamu ve özel de çalışanları genelleyerek bir yere varamayız arkadaşlar.Pasif iş gücü olan bir kamu dairesi ile kendi birimimi yakından bildiğim için örnek gösteriyorum Elektrik Üretim A.Ş. ne bağlı termik santrallarda 7/24 üretim yapılan yerleri bir tutamayız.1- Selçuk bey öncelikle siz çalışmayı seviyormusunuz cevabınız evet ise kamu - özel zaten farketmez.2- Gelecek korkusu ile garanti işmi istiyorsunuz,kamu önceliğiniz olsun,ama siz kamu da da kendinizi gösteremeyecek olduktan sonra git gel konya 6 saat hesabına döner.Buda hayatı sıkıcı kılar.3-Kamu da kendinizi yetiştirip daha iyi maaş ve yaşam istiyorsanız ve bunun için özel e transfer olmak istiyorsanız oda mümkün buyurun kamu ya.4 - Emekli yıllarını şimdiden düşünmeyin zaman çabuk geçiyor,gün gelir o da olur.Kendinizi yetiştirin çalışmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız bile.5- Bir zaman gelir kendi özelinizi kendi kamunuzu oluşturursunuz aklınız gelirse bu yazışmaları hatırlar gülüp geçersiniz :)
 
:)benım yazdığımı yanlış anladınız ben 60 yaşina gırmeye 3 yılım kaldı:) fiziki olarak belkı verımlı çağı geçtım sebebıde memurluktakı molotonluk ama teknik olarak en verımlı çağdayım emeklı olduktan sonra reklam yapmıyayım kendı tasarımım cihazlar yapmaktayım bunlar yılların tecrube bırıkımıyle oldu anlatmak ıstedığım aslı bu yıllarca dırsek çuruteceksın muhendislık dıplomasını hakedeceksın ondan sonra devlete oğrencıyken ne verdın kı mezun olduktan sonra ne vereceksın bu zihnıyet bir muhendıste olmamalı özelde çalışan muhendıs bunu yapmıyor işte yerı geldığınde arazıde işçiyle omuz omuza devlet memuru muhendis ne yapıyor? fazla konuşuyorum başimdan geçen bır olayı anlatayım istanbul fatıhsultan mehmet kopru inşaatında bır firmada formendım takım elbıse şantıye önunde oturuyorum japon unvanını bılmıyorum oda beyaz takım elbıse gıyınmış yanımda o esnada bır kamyonet geldı uzerınde yağli civata çuvalları malzeme ındırılecek ındırecek işçi yok yanımdakı beyaz takım elbıselı japon elbısesını dahı değıştırmeden yağli civata çuvallarını ındırdı o beyaz takım elbıse sımsıyah elbıseden geçtın adamda aynen o olayı gorunce ben yaptığım işten tıksındım japonlar savaştan çıktı atom bombası atıldı tepelerıne dunyada ekonomık olarak ılklerde bız türkler daha yılda kaç gun tatıl yapacağız onun hesabı peşindeyız arkadaşlar kusura bakmayın almanların dedığı gıbı su akar türk bakar biz daha çokkk bakarız demek ıstedığım lutfen yanlış değerlendırmeyın muhendis ole kolay yetışmıyor yıllarca hem aileye hem devlete yuk olduk bunun karşılığını masa başinda boş boş oturup mesai doldurmakla geçırmek doğrumu benım oğlumda muhendıs vatana millete hayırlı olmıyacaksa neden niye okutayım okadar ben masraf ettım devletın okulunu oğretım gorevlısını vatandaşin verdığı vergılerle okudu neden heba etsın benım oğlum muhendisse karşiliğini vermelı muhendislığı tam yapmalı kamuda bır boş masa bulup oturacak ay sonu bankamatıkten maaşini çekecekse ben ona karşıyım ailesının devletın verdığı desteğı helal ettırmelı kamuda muhendisler çalışmıyor değıl eve iş goturenlerde var hemde çoğunlukta benım sözum devlet daıresını afedersınız sağılacak ınek gıbı gorenlere hıçte kusura bakmasınlar bu bahsettığım duşunceye sahıpseler hakedıyorlar uzerıne alınanlar ıçın ama ben devlet dairesınde muhendislığı harfıyyen yapacağım yapıyorum dıyenlere lafım yok onları tebrık edıyorum
 
Emre kardeşim, durum burdaki mesajlardanda anlaşılmıştır. İlk yazdığım mesaj burdaki tüm konuşulanlara cevap veriyor zaten.
Eüaştan bahsedildi, diğer kamu krumlarında çalışanlarda , Teiaş, DSİ vb. bilgi verirlerse faydalı olur.
 
Hahaha hiç güleceğim yoktu, seviyorum seni dede ah birde şu mühendis kompleksi olmasa, verdiğin örnekler yaş 57 ama 16 yaşındaki bir ergenden farkı yok, genç kalmayı yanlış anlamışsın.:) Bu devirde özeli öven kişi insanlarla alay ediyordur. Ey ümmedi müslim özelde 10 yıllık olup 27 gün izin yapan kaç kişi vardır, verdiğiniz örneğe kurban olayım. Herkes borusanda siemens te mi çalışıyor zannediyorsunuz, ne içtiniz böyle kafayı buldunuz. Bide emekliliği nasıl düşünmeyim hocam, 40 yıl sonra emekli olacağım, tabiki düşünürüm, bak 57 yaşındaki adama nasıl sıyırmış biz 65 yaşında nasıl olucaz baksana şu duruma. 2 yıldır çeşitli iş görüşmeleri katıldım, sizin bahsettiğiniz durumlarla ben karşılaşmadım, adam pazar günü bile çalıştırmaya çalışırken bazıları 27 gün izinden bahsediyor.

KPSS ön lisans baş vuru formu kalmadı katılım yüzünden, 2010 kpss ye 3 milyon kişi katıldı, belki bu yıl 5 milyonu geçecek, güzel ülkemizde ammada korkak varmış!!!

İş garantisi çok büyük faktör babacım, siz 40 ında işsiz kalanların durumunu hiç görmediniz sanırım, ekonomik krizde maşallah hiç uğramamış oralara. Bu devirde kpss ye girmeyen mühendisin mental problemleri yoksa, bayağı sırtı kalındır. Ben 90 küsür puanları çekip devlete girecem , zamanında devlete tanıdık vasıtasıyla girmiş kişilerin korkak damgasını yiyiecem, hadiyin ordan sevsinler sizi!!!
Bi de diğer konularda da olsun, devlette çalışmayı düşünen mühendis varsa karşısına hemen bir teknisyen çıkıp özeli övmeyi başlıyor, tesadüf müdür bilemedim şimdi?? Benim yaş gruplarımda tanıdığım mühendislerin tamamına yakını 7 temmuzda kpss ye giriyor, cumartesi çalışan iş yerlerinde 7 temmuzda hastalan işe gelmeyen mühendisleri görürsünüz :) Mercedes ve sanko holdingte çalışanlar arkadaşımlarda dahil.

Özel sektör çok cool baby, come on lets go together!!!
 
Son düzenleme:
:))yazık hemde çokkk devlette yan gelıp yatmak için dıploma alanlara türkiyenin halı işte bu
her muhendis alınmasın buyuk kısmı saygı değer muhendislerımız var ama ben dıplomalı cahıller dıyeceğım mesleğıne işine vatanına milletıne saygısı olmıyan kesim sacdece kendı çıkarlarını duşunen cahiller şunuda soylıyeyım muhendisliğe karşiyım evet ama işine mesleğine sahip saygılı muhendislerın alnından operım saygıda duyarım okuduğu okulun değerını mesleğının değerını bilmiyen muhendiste benim gözumde zavallı bır hiç tır ıtırazı olanlar buyursun:)
 
:))şu anda evdeyım çalışıyorum 25 adet GSM modullu cihazım var içine proğram atıyorum arada hata verıyor sıkılınca buraya gırıyorum şunuda ılave edeyım bilgisayarı 25 yıldır kullanıyorum ılk bılgisayarım 386 ıdı DOS proğramı vardı windovs fılan yoktu o zamanlar:)demek ıstedığım alın terıyle aldım :)))
Oh dede hoşgeldin, arı varı çalışırken mi uğradın buraya, maşllah vermişler önüne pc yi yaz babam yaz, seni gidi seni :) Facebookta fazla takılma ha yengeye söylerim :)
 
Emre kardeşim, durum burdaki mesajlardanda anlaşılmıştır. İlk yazdığım mesaj burdaki tüm konuşulanlara cevap veriyor zaten.
Eüaştan bahsedildi, diğer kamu krumlarında çalışanlarda , Teiaş, DSİ vb. bilgi verirlerse faydalı olur.
Evet arkadaşlar konu yine devlet mi özel mi muhabbetine döndü ve asıl konudan saptı sanırım murat bey in de dediği gibi teiaş,dsi,dhmi nin koşulları hakkında bilgisi olanlar varsa veya bunlardan hangisinin şartlarının(maaş,sosyal ...) iyi olduğunu bilen varsa bilgisini bizimle paylaşırsa daha iyi olacaktır bence.
Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,849
Mesajlar
920,984
Kullanıcılar
450,953
Son üye
cdalci

Yeni konular

Geri
Üst