hocam bunda ledleri teker teker nasıl yakıyorsun örneğin 2x2 deki ledle 5x5 deki ledi aynı ayna yaktığın zaman 2x5 deki ledin de istemdışı olarak yanmayacak mı?Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Devre şemasını ekledim.Şema 8x8 lik deneme kartına ait.Yazılımı bitirince 120x16 ya göre eklemeler yapçam.
pic ile önce 1. sırada yanması gereken ledleri yakıyorum.Daha sonra 2. sırada yanması gereken ledleri daha sonra 3. sırada diye devam ediyorum. 8. sıraya gelince tekrar 1. sıradaki ledleri yakıyorum.her iki tarama arasında 1 milisaniye bekleme zamanı var.Bu şekilde hızlıca tarama yapıyorum.
hocam bunda ledleri teker teker nasıl yakıyorsun örneğin 2x2 deki ledle 5x5 deki ledi aynı ayna yaktığın zaman 2x5 deki ledin de istemdışı olarak yanmayacak mı?
O entegrelerden bir tanesi, 8 çıkıştan sadece 1 olacak şekilde ayarlanıyor.. Tarama yöntemi kullanılıyor.. Her sıraya tek tek 1 verip, o sırada yanması gereken ledlerin çıkışını da diğer 8 çıkıştan veriyor.. Yani 50Hz ekranı tarama hızı ise, 20 mslik ekran yenileme süresinde eşit zaman aralıklarıyla 8 sırayı tek tek tarıyor.. Tabi insan gözü belli bir hızdan sonra ledleri normal yanıyormuş gibi görüyor..