karaapak
Profesyonel Üye
Her iki sıra derken 8*8 lık grupları kastedmiyorsunuz değilmi sizin yazdığınız her sıra tabiriyle veya daha doğrusunu söylemek gerekirse herbir sutunu yakınca 500 mikrosaniye kadar herbir ledin yanması için beklemek lazım belki ben yanlış anladım yazdıklarınızı hangisini yapıyorsunuz acaba? Yani demek istediğim programdada yazarken bir hata olabilir yapılması gereken 8*8 tarama yapılıyorsa sutun temizlenir, 1. Sutun verisi göNDErilir, 1. Sutun aktifleştirilir, 500 mikrosaniye beklenir,, sutun temizlenir, 1. Sutun pasifleştirilir-2. Sutun aktifleştirilir2. Sutun verisi gönderilir,, 500 mikrosaniye beklenir,, sutun temizlenir, 2. Pasifleştirilir 3. SUT...... 8. Sutun veriside aynı şekilde 500 mikrosaniye gösterildikten sonra işlem tekrarlanır bu rutin 1 taramadır bunun gibi (8 sutunluk) taramalar arasında bekleme yapıyor olabilirsiniz. BU TARAMALAR ARASINDA BEKLEME YAPMIYOR OLSANIZ BİLE HER HALUKARDA 1 SUTUN 1 BİRİM YANACAK DİĞER YEDİ SUTUN YANANA KADAR 7 BİRİM SÖNÜK KALACAKTIR YANİ NORMAL IŞIK ŞİDDETİNİN 8 DE BİRİ KADAR IŞIK VEREBİLİR. BEN ŞÖYLE BİRŞEY KULLANMIŞTIM TEK TRANSİSTÖRLÜ JOULE THİEF DEVRESİ KURDUM DEVRE 300-500 KHZ ARASINDA ÇALIŞIYORDU DUTY CYCLE YÜZDE 10 İDİ VE LED ÜZERİNE 100 VOLT TEPE DEĞERİYLE GERİLİM VERİYORDU TABİKİ LED BAĞLI İKEN (BEYAZ) ANCAK 3 VOLT KADAR GERİLİM GÖRÜLÜYOR (VE 8-12 MA AKIM ÇEKİYORDU) DİYECEĞİM ŞU Kİ LEDLERİ DÜŞÜK AKIM YÜKSEK GERİLİMLE SÜRERSENİZ PARLAK YANACAKLARDIR VE BUNU ÇOK KISA SÜREDE YAPTIĞINIZ İÇİN ZARARDA GÖRMEYECEKLERDİR.
Son düzenleme: