Kira-tadinda-gelen-elektrik-faturasi

oturduğum evin elektriğini kızımın annesi ödüyor, 750 TL elektrik faturası gelince açmış telefonu fırça atmış. kızımda cevap olarak televizyon izle, gazete oku biraz demiş. gelen zamlardan senin haberin yok diye anlatmış durumu.
 
1644980952116.png
 
@kesmez ustam, tuz gölü doğal gaz depoları bu amaçla oluşturulmuş. Yıllık tüketimimizin yüzde 10'u depolanabilecek. Sonraki hedef yüzde 20'sinin depolanabilmesi. O da bugünün tüketimine göre iki buçuk aylık tüketime denk geliyor.

Daha bir kaç sene önce tüketimin gelişmişlik seviyesi sayıldığı dünyamızda, tükettikçe dünyayı kirlettiğimiz düşünülmüyordu. İklim krizinin ne denli bir bela olduğu son bir kaç senede anlaşıldı fakat halen özellikle bazı ülkeler tarafından dünya hızla kirletiliyor!:(

Daha temiz bir dünya için her türlü tüketimi kontrollü bir şekilde azaltmamız gerekiyor. Bu fatura olayında adamın "ben hep 50 TL'lik benzin alıyorum" demesi gibi fatura tutarından ziyade tüketim miktarlarına bakmak lazım. Ha, tutar önemsiz mi, tabi ki gelir gider dengesi için sonuçta tutar bizim için önemli. Mevzu bahsi şahıs da 2000kW üzerindeki tüketimiyle adeta zam yapanları değil, kendini ifşa etmiştir! Yazıktır günahtır, millet o para ile ev geçindiriyor!

Bu arada hep tekrarlıyorum. En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Yalıtım, yalıtım, yalıtım! Napolyon

Siz şuna kısaca zam yapmakta haklılar, az bile yapmışlar deyin de tam olsun.
 
Siz şuna kısaca zam yapmakta haklılar, az bile yapmışlar deyin de tam olsun.
Öyle mi anlaşılıyor?

Hatta tüketene değil bilinçli olarak enerjiyi kullananlara, bu konuda duyarlı olanlara ücretsiz ya da çok ucuz olsun. Tüketmek geleceği yok etmektir!
 
Son düzenleme:
Eminim ki bu zavallı ülkemizde elektriğini suyunu açık bırakıp boşuna harcayan kimse kalmamıştır. Tabi aylık elektrik faturası tutarını 1 saatte kazanan birileri varsa ve onlar gereksiz tüketim yapıyorsa bilemem. Zaten yapılan zamlar da onları etkilemez. İsraf tabi ki çok kötüdür, haramdır. Ancak kemer sıkmaktan bu vatandaşın bağırsakları düğümlenecek bunu da unutmayalım. Dolayısıyla "Dar gelirli vatandaşı korumak" diye bir zam bahanesi olamaz.

Diğer konu; İklim değişikliğiymiş, küresel krizlermiş, vs vs bunların hepsi bizim inancımızla ters düşen şeyler. Yani bunlar yok demiyorum, sadece sonuçlarından korkmak çok manasız. Dünyanın zaten bir sonu var ve saniyesine kadar belli. Ne artan kaynak tüketimi, ne klima vs kullanımına bağlı küresel ısınma yada buzulların erimesi vs saçmalıkları bu tarihi ne 1 sn öne çekebilir, ne de 1 sn geriye atabilir. Eğer bir kaynak tükenecekse yerine yenisi çoktan hazırlanmıştır bile. O yüzden insanlığın sonu gelecek, kaynaklar tükenecek saçmalıklarına inanmamanızı tavsiye ederim.
 
Çok kaderci bir sonuç çıkmış ama unutmamak gerekir ki, kaderin yazılmasında bizim cuzi irademizle yaptıklarımızın da etkisi vardır!
 

Forum istatistikleri

Konular
129,093
Mesajlar
923,177
Kullanıcılar
451,398
Son üye
ilkercan00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst