sensör kondanserde evet.Fakat yüksek basınç olayı her halükarda kompresörün basma hattında,yani yüksek basınç çıkışında gerçekleşiyor.Ve oradaki sensör bunu değerlendiriyor.zaten ısıtmada da soğutmada da,kompresör aynı şekilde çalışıyor.Aradaki 4 yollu vana,ısıtmada gazı evoparatöre,soğutmada ise kondansere veriyor.Isıtma olayında,gazın fazla ısısını alma işlemini yapan ünite iç ünite olduğundan,yani evoparatör,aynı zamanda kondaser görevini üstlendiğinden arızayı iç ünitede aramalısınız diye düşünüyorum.
Arızanın sebebi klasikse,yani yüksek basınç sensörü bozuk değilse,4 yollu vana sağlamsa ve gaz yolunda herhangi bir sorun yoksa;
1 iç ünite temizliğini ( filtre ve temizleme ve yıkama şeklinde) yapınız
2 iç ünite fanını kontrol ediniz.
nasıl bir modeldir bilmiyorum ama, aslında ısıtma konumunda çalışırken klima yazılımının fan ayarını ayarlamaya izin vermemsi lazım( bu benim kanaatim,normalde nasıldır bilemem) Eğer split klimaysa ve kullanıcılar fan ayarını çok düşürdülerse,kumandadan fan dönme hızını artırmanızı öneririm.
Tüm bunların hemen ardından,mesleğimin klimacılık olmadığını,amatör olarak ilgilendiğimi belirteyim ki,dediklerimi yapmadan önce 3-5 kere düşünerek yapasınız
kolay gelsin