arkaplan
Profesyonel Üye
Merhabalar. Yeni konu açmak istemedim o nedenle buraya yazıyorum. Evimizde ariston premium cares 24 luk kombi kullanıyoruz. Sıcak su kullanımı sırasında suda çok az bir dalgalanma var ve su bir anda ilik hale gelip bir daha ısınmıyor. Hidrofor kullanıyoruz ve sorun ondandir deyip kontrol ettim. Hidrofor 4 bar a ayarlanmış su 4 bara düşünce hidrofor çalışıp 5 bara yükseltiyor ve yine tankdaki su 4 bara ininceye kadar duruyor. Yani anlayacağınız dalgalanma var ise de 4 ile 5 bar arasındaki kadar var. Ancak hidrofor çalışmayı bıraktığı vakit yani su 5 bardan 4 bara düşünceye kadar kombi suyu isitmiyor. Simdi bu sorunuma kombi servisi suda dalgalanma var kombi kendini buna ayarlayamaz o nedenle su ilik hale gelip bir daha ısıtamıyor bu nedenle sorun hidrofor da diyor. Hidrofor servisi de Hidrofor da sorun yok sürekli çalışması mümkün değil yanar. O nedenle su 4 bara ayarlı . 4 bara düşerse çalışır ve durur diyor. Simdi acaba sorun kombi mi hidroforda mi yardımci olabilecek varmı. Biraz karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın. 4. Katta oturuyorum bu arada
ilk takıldığından sorun vardı ? / sonra mı sorun oldu ?
bu sorun kısmen herkeste var
mutfak ve banyonun muslukları kombiye uzaklığı tesisatın durumu vs gibi ?
boru çapları ?
eşansör içindeki sıcak su derecesi az olduğundan borularda su soğuk olması boru boru mesafesi ?
sıcak borusu içine dolan su , eşanjördeki su karşılamıyor kombi gaz kesiyor çalışması zaman alıyor o arada su soğukluğu olusuyor olmalı ? sıcak su kombi derecesi ayarı ?
sıcak su ayarını 50 - 60 derece getirin ne olacak ?
birde sadece musluk sıcak su çalışsın soğuk kısmını açamayın ne olacak ( testler )
musluğu açık kapama olayı, eğer yaz konumunda değilse 3 vanadan olayı kalorifer tarafına suyu aktarıyor .
pislik tutucular tıkalı ?
eşanjör tıkalı ?
sıcak su borusu tıkalı ?
musluk tıkalı ?
sensörler durumu ?
3 bar şebeke basınç düşürücü takılı
fotolar
3 bardan düşmüş ( sıcak su açık durumda ) aç kapa musluk sonuna kadar açık