idris büşra
Üye
Şebekeyi boş yere de yükleme etkisi vardır reaktif güçlerin . Yani hatlarda taşınabilecek aktif güçlerin miktarında düşüş olur . Bunu da eklemiş olayım üstadım açıklamana.174 kw gibi ciddi bir güç var ortada tabiki kompanzasyon yapmalısınız.Kompanzasyonun olmaması şebekeye zarar vermez fakat enerji aldığınız trafoya ek yük getirir.
Tesekkur ederimŞebekeyi boş yere de yükleme etkisi vardır reaktif güçlerin . Yani hatlarda taşınabilecek aktif güçlerin miktarında düşüş olur . Bunu da eklemiş olayım üstadım açıklamana.
55+54+62+65=236kw yapıyor bu kadar büyük güç olduğuna eminmisiniz?Kilowatt mı yoksa watt mı?Eğer wat sa gerek yok ama kilowatt sa ve kompanzasyon yapılmamışsa veya dağıtım şirketi uyarmadıysa enerji verirken sorun var demektir ve gereksiz yere hem trafoya yükleniyorsunuz hemde fazla para ödüyorsunuz ancak bu tesiste led aydınlatma olduğu için kapasitif reaktif tüketim vardır ve şönt reaktörlü kompanzasyon yapılmalıdır.Bu konuda yeriniz neredeyse oradan bir kompanzasyon firmasıyla görüşüp kompanzasyon yaptırın boşu boşuna yüksek fatura ödemeyin.Her reaktif güç kontrol rölesi şönt reaktör ü desteklemez yeni nesil reaktif güç kontrol röleleri şönt reaktörü destekler bilginiz olsun!Slm 4 adet led aydinlatma panom var bunlarin gücü 55kw 54kw 62kw ve 65kw dır kompanzasyon a gerek varmıdır.kompanzasyon olmasa şebekeye zarar verirmi kısacası faydasi ne olur tesekkur ederim
Kompanzasyondan dolayı olmaz bu sorun ledleriniz arızalanmışEkli dosyayı görüntüle 36703 beyaz olan 170watt yesil olan 105 watt voltaj ölçtüm 220 volt aydinlatmalar yeni oldugu halde neden bir kismi yaniyor acaba kompanzasyondan dolayi olabilirmi
Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim emin olmak icin son bi soru
630kVA trafodan en fazla nekadar güç cekebilirim
Alicilarin hepsi led aydinlatmadır
Yani 630kVA kac kw OLUR TESEKKUR EDERIM