İnanın ben devlet dairelerindeki mevzuatı bilmiyorum. Fakat pano önüne konacak lastiklerin 30000 v dayanma gerilimine sahip olması gerektiğini hatırlıyorum
İster duvara monte pano, ister dikili tip pano olsun isterse tedaşın box'ları olsun, hangilerinin önüne kauçuk lastik konmalıdır? Mantığı nedir?
Bu panolardaki gerilim seviyeleri toprağa göre 220 V'tur. Her bir prizin toprağa göre gerilimleri de 220 V'tur. Bu durumda prizlerin önünede izole halı koyalım mı? ve hatta evlerimizdeki Sigorta kutularının önüne de izole halı koyalım mı? Hatta bina girişlerinde sayaç panolarının önünede izole halı koyalım mı?
Nereye izole halı konmalıdır ve ilgili yasal dayanağı nedir??
Saygılar...
elektrikçi olduğunu tahmin ettiğim bir arkadaşımın böyle bir soru sorduğuna gerçekten üzüldüm. ilgili mevzuata gelince Elektrik mühendisleri odası sitesine girince hemen öğrenebiliyorsun.evlerdeki duruma gelince:
eğer evlerdeki prizlerde metal olsaydı inan bana onların önünede izole lastik koymak gerekecekti. bilmem daha naasıl açıklanır. kolay gelsin iyi günler.
Zahmet olmadı arkadaşım. Bilmediğin başka şeyleride sorailirsin burdayım. kolay gelsin iyi günler.
bir işi bilmeden yapmak hiç yapmamaktan daha kötüdür