kosinüsfimetreen elde edilen cıkısı

Katılım
9 May 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim...Kosinüsfimetrede elde edilen degeri pic e tanıtmak istiyorum.Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kosfimetreyi nasıl elde ediyorsun? cihaz fln mı var?
 
sorunumla ilgilendiginiz için tesekkür ederim camby... Amacım sistemin güç katsayısını ( Cosfi ) pic e yazmak...Cosinüsfimetredeki degeri pic e yazdırmak istiyorum. Fakat cosinüsfimetrenin hangi ucundan cıkışı alacagımı bilemedim.
 
bize cosfimetreyi tarif etmen gerekli, nasıl birşey?
 
birbirine 90 derecelik acı ile yerlestirilmiş akım ve gerilim bobininden olusan akım bobininden akım bilgisini, gerilim bobininden gerilim bilgisini alıp akım ve gerilim degerlerinin arasındaki açıyı cıkısına aktaran ölçü aleti...
 
kabaca: bu 2 sinyali , cihazdan kurtarıp picin analog girişlerine verebilirsen , daha sonra yapman gereken bu 2 sinyalin sıfır geçişlerini bulup , bu 2 sıfır geçiş arasındaki süreyi hesaplaman gerekli. Hatta sinyalleri direk analog halinde değil de opamplı bir sıfır geçiş dedektörü yapıp ondan sonrra pic e girersen direk aradaki süreyi hesaplatabilirsin. Bir periyot 20 ms olduğuna göre diyelim 2 sıfır geçiş arası süre 2ms ölçtün ozmn diyebiliriz ki fi açısı 360/10'dan 36 derece olur.

Yada bir hile ile ölçü aletinin displaylerine giden datayı okuyabilirsin:D
 
Kardes ilginiz için sonsuz tesekkür ben biraz kazınayım bakalım hangi noktadan kıyıya cıkacagım tekrar yardım dersem hiç sasırmayınız:))
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,856
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst