güzel insan, değerli @1enjoy , çok haklısın, ama kişiye özel bazda değil. yaşını 23 okuyorum umarım doğrudur. ben 60 olmuşum. şimdi bazı konularda yardım etmek için forum sınırlarını inan zorluyor. sorunun soruluş şekli bir çok şeyi değiştiriyor. konu sahibine görsel ve emeğini göster dedim, sorunun yarısı çözüldü. ha ben bu konuda ne kadar bilgiliyim? söyliyeyim, hani paylaştığın o görsel var ya, benim için tren ve akşama kadar bakarım ama yine de tren.(trene bakanın ne olduğunu biliyorsun değil mi?) akıl sahibi olmakla, akıllı olmakla, aklı kullanabilmek farklı şeylerdir. AI yapay zeka herkes bir şekilde övüyor, kullanıyor. bazıları da kullandığını sanıyor ve saçmalıyor. ben trene bakan aklımı kullanarak yapay zekaya sorumu /sorunumu , kaç kerede anlatabildim bilmiyorum. gerçi sorumun cevabını verecek insan sayısı da sınırlıymış. mühendis filan değilim, elektrik elektronik alaylıyım ama düz mekaniğim. bazı kurallar vardır hani eskilerin adab-ı muhaşeret dedikleri şey. bizler eskimiş insanlarız, öyle görmüşüz ve öyle görmek istiyoruz. buralarda o kadar basit hata yaparak soru soranlar var ki, forumu takip ediyorsan zaten görüyorsun. bizler burada ekabir takımı dediğimiz eskilerin verdiği bilgiler ile bir çok sorunu çözdük. bir çok kişi ekmek yedi, bir çok kişi mesleğini biraz daha geliştirdi. bazen öyle bilgiler paylaşıldı ki. konu ile alakalı olmayıp konunun çözümü oldu. komplike bir iş sadece tek bilgiyle çözülmüyor. işin içine mekaniği giriyor.
istemek önemlidir, çağımızın hastalığı herkes alışmış bas tuşuna al bilgiyi. dediğin gibi adam google sormayı bilmiyor, sorduğu soruda çıkan ilk forum bizim sitemiz olunca gelip bize soruyor. sorunun cevabı belki 2. belki3. satırda / sitede okumaya tenezzül etmiyor. birde değişik pencereden bakmak lazım. ben forum gediklisi sorduğum soruya hiç kimse cevap vermedi. kızayım mı? vaz mı geçeyim? google amca sağ olsun azıcık depiştik oldu. burası forum kimse cevap vermek zorunda da değil. bir kaç gün önce verdiği ukalaca bir cevap yüzünden vaz geçtim. benim usta / bilgi sahibi olduğumu anladı ama geç kaldı. ben burada kendimce haklıyım. bilgiye saygım sonsuz ama bilgi sahibine de saygı göstermek zorundasın. bak burada altı çizilmesi gereken yer " bilgi sahibi" bilgi sahibine saygıda kusur etme.
istemek önemlidir, çağımızın hastalığı herkes alışmış bas tuşuna al bilgiyi. dediğin gibi adam google sormayı bilmiyor, sorduğu soruda çıkan ilk forum bizim sitemiz olunca gelip bize soruyor. sorunun cevabı belki 2. belki3. satırda / sitede okumaya tenezzül etmiyor. birde değişik pencereden bakmak lazım. ben forum gediklisi sorduğum soruya hiç kimse cevap vermedi. kızayım mı? vaz mı geçeyim? google amca sağ olsun azıcık depiştik oldu. burası forum kimse cevap vermek zorunda da değil. bir kaç gün önce verdiği ukalaca bir cevap yüzünden vaz geçtim. benim usta / bilgi sahibi olduğumu anladı ama geç kaldı. ben burada kendimce haklıyım. bilgiye saygım sonsuz ama bilgi sahibine de saygı göstermek zorundasın. bak burada altı çizilmesi gereken yer " bilgi sahibi" bilgi sahibine saygıda kusur etme.