Kurulu güç hesabı nasıl yapılmalı;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ölçü aletinde okunan değerler o anki çekilen gücü verir.Kurulu güç proje üzerinden hesaplanır.
Aydınlatma gücü + bütün prizlerin gücü(bir fazlı için 300 W, üç faz için 600 W.en az değerler).
Cihazlar için ayrı ayrı güç hesabı yapılacak bu arada.Asansör yükü,mutfak yükü.mekanik tesisat
yükünün en büyük değeri vs..
Ayrıca faturada kurulu gücün yazacağını sanmıyorum.O yazan değer bağlantı gücüdür.
Cihaz eklemelerinden dolayı kablolarda bir ısınma veya sigorta atması gibi olaylar olmuyorsa
sorun yok

Sayın blacktooth, Açıkçası senkron makinaların daha çok enerji nakil hatlarında kompanzayon amaçlı kullanıldığını biliyordum, demek bu tür hastane ya da başka uygulamarı da varmış, aydınlattınız teşekkürler. Ayrıca tam yükte ampermetre ya da wattmetre değerleri de en azından peak yük olarak size kurulu güç hakkında fikir verebilir. Ama en doğrusu "elek" arkadaşımızında da dediği gibi revize proje değerleri üzerinden hesaplanan güç sizin kurulu gücünüzdür. Projeyi yapan firmanın da bunu kurulu güç olarak hesaplamış olması gerekir, saygılar.

Arkadaşlar bilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum.Peki elinizde örnek olarak gösterebileceginiz küçük bir işletmeye ait kurulu güç hesabı varmı.Referans olarak bunu ele alırsam konuya daha vakıf olacagımı sanıyorum.
Saygılarımla;

Sayin blacktooth,
Kurulu gucunuzun 960 KW olmasi CosQ degerinin 0.8 alinmasindan kaynakli. Hastaneyi besleyen trafonuz muhtemelen 1200 KVA secilmistir.( 960/0.8=1200 KVA )
Olcu aletlerinden okudugunuz KW degeri size kurulu gucunuz hakkinda kesin bir fikir degil ,ama tum yukleriniz o an devredeyse sizin ''demant'' degerinizi verir.
Kurlu guc, tesisteki tum cihazlarin,kayiplar da dikkate alinarak etiketlerinde yazan guclerinin toplanmasiyla ancak bulunabilir.
3 sene sonraki revizyon sonucundaki yuk artisi, 1440-960=480 KW a kadar sorun yaratmayacaktir.Tabii ki CosQ=0.99 olacak sekilde basarili bir kompanzasyon olmalidir.Cunku 1200 KVA lik bir trafo nominal gucunun %20 fazlasina kadar yuklenebilir (1200*1.2=1440)
Konunun acilis tarihi itibariyle yazdiklarim biraz gereksiz olabilir ama yine de yazmak istedim:)

Sn.hicbirsey ;
İlginiz için teşekkür ediyorum,sistemdeki trafo 1600kva lık ve cos degerini 0.8 olarak alınıyor.Fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla;

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
130,115
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri