Lazer cnc makinam ve ben

CNC için kesici uçlar (Hangi malzemeye hangi uç, nerden alınır, fiyatlar...)
#487

Bazı düzeltmeler yapmak isterim. Tek seferde kargo hariç 75 avroyu aşmayan ürünler için artık ticari miktar ve mahiyet taşıyıp taşımadığına, alıcısının gerçek kişi yada şirket olup olmadığına bakılmıyor. 75 avroya kadar vergi muafiyeti var ve gümrüğe girerse sadece 2.60 TL (2015 için) ödeyip ürünü alabilirsiniz. Bunu yıl içerisinde istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz herhangi bir sınırlama yok.

Özel kargo firmaları (DHL, TNT vs) 75 avroyu aşmayan hiç bir kargodan , 75-1500 avro arasında bulunan kargodan ise gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk 3 gün için ardiye ücreti alamamaktadırlar. Yani 75 avro altı özel kargo firması ile getirilen ürünler için fazladan ücret talep etme hakları yok.

Ürünün bedelinin 75 avro üzerinde olması halinde 1500 avro ve 30 kg ağırlığa kadar ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi halinde (iki tane bile ticari miktar diyebilirler), gerçek kişiye gelen kargolardan avrupa birliği üye ülkelerden gelenler için %18 diğerleri için %20 vergi ödeyerek ürünü teslim alabilirsiniz.

75 avro üzerinde alıcının gerçek kişi olması halinde sadece vergi ödeyerek ürün alınabilir şirketlere gelecek kargolar için gümrük işlemi yapılması gerekir. Gümrük memuru gelen kargo için kıymet belirlemesi yaparken ambalaj üzerinde yazan değeri değil size gelen fatura yada sizin ödeme belgenize göre hatta beyanı gerçekçi bulmazsa emsal ürünlere göre kıymet belirleyebiliyor. Yani 110 avroluk ürün alıp değerini 60 dolar yazdırmak vergi muafiyetinden kurtulmak için yeterli değil. Ürün gümrüğe takılırsa memur ödeme belgesini (paypal dökümü, kredi kartı ekstresi gibi) istiyor, ürünü aldığınız web sitesinden fiyat kontrolü yapıyor.

Tanesi 50 avroluk 4 motor getireceksiniz. Hepsini tek seferde alsanız vergi çıkacak, 4 ayrı sipariş olarak geçtiniz ve vergiden kurtuldunuz. Eğer gönderici ve alıcı aynı ise paketler aynı anda gümrüğe girerse hepsi tek kargo olarak işlem görür ve 200 avro üzerinden vergilendirilirsiniz.


Tüm anlattıklarım posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi yasak olmayan ürünler için. Misal cep telefonu, vergisini verseniz dahi gümrükten alamazsınız satıcısına iade edilir.

Bunlar için kaynak olarak;

http://ggm.gtb.gov.tr/data/5331945e487c8eb1e43d7273/2014-7.pdf

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri
 
200 dolarin gumruk vergisi 40 dolar demek istedim.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
ups vs ticari şirketler ile gonderilen malları 75 avroyu geciyorsa sirketler direk gumruge gonderiyor sonra sizi arayip gumruge takildi diyorlar...malin ticari olmadigini ispat icin urun sayfasinin veb adresini banka odeme dekontunu vs seyleri gondermeniz gerekiyor..gerisi gumruk memurunun insafinda...ticari olmadigina kanast getirirse nakliye haric urun bedelinin / 20 si vergiyle cikar gumrukden

2013 de 40/60 ebatlarında ufak bir cnc almiştim..gümrüğe takıldım ve hemen hemen ldığım fiyatın % 50 si kadar gümrük ödedim... en son 10 gun arayla hibrit stepper servo motor aldım.. ilk sipariş gümrüğe takıldı ikinci sipariş dhl getirmesine ragmen gümrüksüz geldi ...
 
Son düzenleme:
Eskiler bilir. Benim 2.2kw spindle ve VFD sürücüm DHL'de takıldı. Alamadım ve Çin'e geri gönderttim. Neticede 150$ fazladan EMS için para ödedim.

Mümkünse hiçbir CNC parçasını DHL, UPS, Fedex ile getirtmeyin. Adamlar CNC lafını duyunca anında "ticari" kelimesine odaklanıyorlar ve ikna etmek mümkün olmuyorlar. Cımbız, don lastiği gibi şeyleri hiç çekinmeden bu firmalarla getirebilirsiniz.
 
2 eksenli bir mekaniğe sahip olan makina. 2w gücünde bir lazer ile işleme yapıyor.
altyapısında arduino cnc sheld var. işlemler son derece güzel resimlerden görüyorsunuz.
Merhaba, Arduino cnc shield ile lazer kullanırken ara atlamalarda lazeri kesip açma olayı nasıl gerçekleitiriyosunuz?
 
ben daha hic kullanmadim ama kullanilan arayuz programi kendi yapiyo olmasi gerekiyor diye dusunuyorum
 
2 eksenli bir mekaniğe sahip olan makina. 2w gücünde bir lazer ile işleme yapıyor.
altyapısında arduino cnc sheld var. işlemler son derece güzel resimlerden görüyorsunuz.
arduino cnc shield kullandim demistiniz ustam
1)grbl ile mi kullanıyorsunuz.
2) Step motor ve driverlar nedir.
3) Kaçlık kayış kullandınız.
4) sigma profillimi öyleyse kaçlık.
5)lazer in arkasındaki millerin gittiği beyaz şey nedir . kaç lik mildir.
Merhaba, Arduino cnc shield ile lazer kullanırken ara atlamalarda lazeri kesip açma olayı nasıl gerçekleitiriyosunuz?


SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,101
Mesajlar
923,245
Kullanıcılar
451,416
Son üye
avsukrugocer

Yeni konular

Geri
Üst