Lazer cnc makinam ve ben

çok haklısınız....
gözlük şart
 
Bu çizimleri herhangi bir resimi taratarak veya web sitesinden alıp işleyebiliyormusunuz yoksa CNC tornalarda olduğu gibi X ve Y eksen kodları girerek mi yapıyorsunuz?
 
@bahdiyarusta elinize sağlık. şu an bazı lazerleri araştırıyorum ve lazer ışın çapını 3mm civarı diyor. sizin kullandığınız lazerde durum nedir? lazerin yüzeye düştüğü noktadaki çapını nasıl ayarlıyorsunuz? kullandığınız lazerle ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
 
keçe kesimi denedinizmi ? denemediyseniz benim için denermisiniz mümkünse.
 
ışın çapı <0.5mm;

http://www.aliexpress.com/item/New-...76930.html?spm=2114.10010108.0.156.VNgvNC&s=p

Odaklama (Fokus) sağlayan mercek vidalı yapı ile bağlı olmalı. Elle ışın çapı min olacak şekilde odaklamanız gerekiyor. Bir diğer önemli özellik lazerden çıkan ışınların optikle paralel (collimating) hale getirilmesi.

Lazerlerin gücü konusunda satıcı firmalar bazen "uçabiliyor", dikkatli olmak gerekir. Lazerin fazla ısınmaması gerekir. Örneğin normali 1W güçte olan lazeri fazla ısınmasına neden olarak 1.5 W olarak kullanırsanız, ömrünün kısalmasına sebeb olabilirsiniz. Modülün içerisinde kullanılan lazer diyotun modelini öğrenerek, üreticisinin katalog değerlerine bakabilirsiniz.

Lazer diyotların belirli ve birbirinden farklı ömürleri var. Ayrı satılan veya modül içerisindeki diyotların bir kısmı kullanılmış oluyor. Alırken mutlaka sorun, kullanılmışsa diyotun kalan ömrü soru işareti.

Bir başka örnek, min ışın çapı belirtilmemiş;

http://www.aliexpress.com/store/pro...sing-Nichia-2W-diode/1824656_32464791821.html

Lazerin dalga boyuna uygun gözlük olmadan sakın kullanmayın! Canlılara ışını yönlendirmeyin, yansımalarının bile kendi kadar tehlikeli olduğunu unutmayın. Çocukların kullanmamasını sağlayın, çok cazip bir oyuncak olarak göreceklerdir!
 
Son düzenleme:
bnm lazer de odaklama 0.15mm hassasiyette ,
keçe kesebiliyor.
çinde 300-500tl ye satılan ucuz basit lazerlerden değil.
yaklaşık 4-5 saat kesintisiz çalışabiliyor...
 
Hocalarim, Kesilecek materyallere göre Lazer çıkış güç hesabı nasıl yapılıyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ekran Alıntısı.JPG
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,903
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst