Lazer Kazıyıcı ve Kesici Router (co2 tüplü)

işte tüp de bu kadar büyük maalesef

20171026_162327.jpg


20171026_162436.jpg
 
Merhaba Projenizi ilgi ile takip ediyorum. Bir sorum olacak
kaçlık sigma profil kullandınız ?
 
çerçeve 30x60
köprüde kullandığım 45x45 ağır tip
 
Hızlı cevabınız için teşekkürler bende 5.5w amatör lazer toplamak istiyorum. sigma profil ile yapmaya karar verdim 1-1.5 mt işleme alanı için çerçevede 30-60 sigma tavsiye eder misiniz ? Tabi benim yapacağım sizin makineniz kadar hızlı olmayacak.
 
mekanik işi kolay.
öncelikle lazerde ne yapacağınız çok önemli
sadece kesim yapacaksanız cnc gibi mach3 e bile bağlayabilirsiniz kolay olur.
ama yazı kazıma yapmak istiyorsanız rastering özelliği ile, mach3 ile bunu yapamazsınız.
çok farklı kartlar ve yazılımlar denedim ama hiç biri istediğim sonucu vermedi. (yazı kazımaktan bahsediyorum)
rastering özelliği çok doğru olmalı diyorsanız DSP kontrolör almanız gerek.

sizin yapacağınız lazer makinesinde neler olacaksa onları bir düşünün
 
Kazıma yapacağım arduino uno kullanacağım . Bu durumda mach 3 kullanamam arduino bu konuda hem ucuz hem kullanışlı bir alternatif. 5.5w balsa haricinde ahşap kesmede güçsüz kalıyor. Sizin projeniz benim bütçem için çok fazla ben ne kadar kısar isem kardır diye bakıyorum . Soğutucu modifiye edersem drv 8825 kullanırsam pcb yi kendim hazırlarsam bütçeyi düşürebilirim diye bakıyorum . Elimde nema 23 1.2 amp ikinci el motorlarım var drv 8825 iyi bir sogutma ile sürebileceğine inanıyorum. Lazer aç kapa değilde ttl kontrol yapıyorsunuz değil mi?
 
arduino ile 3d printer mantığında çıkarılmış rastering özelliği olan bir yazılım ile denedim ama gene pek verim alamadım açıkcası.
yani bir kitaptaki gibi basılmış kelimeler gibi sonuç olmuyor.

lazer aç kapa ttl üzerinden oluyor ama ayrıca pwm kontrolü de var benim DSP kontrolörde. mesela kazıma yaparken şiddet ayarı da yapabiliyor böylece resim kazıma da yapabilir.
ttl ile aç kapa yapılıp elle şiddet ayarlanırsa sadece siyah beyaz bir şeyi kazıma yapabilirsiniz.(bu sefer ekseni hızlandırarak ya da yavaşlatarak lazerin daha çok yakmasını ya da daha az yakmasını sağlayarak yapmanız gerek) bu dediklerim hep yazılımsal işte bunları belirlemek gerek.
 
makineniz çok kızlı bekle süresi değil pwm hiç değil siz ttl sinyal ile kazıma yapmanız gereklidir . Lazeriniz çok güçlü arduino kart ayarlarında lazer gücü 0-255 arasında kademelendirilir . Eger siz kitap harfleri gibi bir sonuç almak istiyorsanız (sadece arduino tecrübem var söylediklerim arduino içindir) gücü ttl ile düşük tutup hızı biraz azaltmanız gerekli diye düşünüyorum.

Yardımınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:
hayır konumdaki videolara bakmayın bu sadece maksimum hızı göstermek amaçlı çekilmiş bir deneme videosu. bu şekilde hızlı kazıma yapacağımı hiç sanmıyorum.

arduino ile çok denemeler yaptım bir sürü yazılım değiştirdim.
örnek aşağıdaki denemeyi inceleyebilirsin.
hello world yazısı arduino ile yazıldı. diğer harfler kelimeler çin malı k40 model bir lazer yazıcı. kendisinin bir yazılımı var ve dsp kadar kaliteli kazıma yapıyor. ama işte sorunları var kart ve yazılımın.
IMG-20160214-WA0004.jpg
 
hocam programa adım uzunluğunu uzun tanımlamışsınız. mesela atıyorum 200 adım 1 mm olacakken 300 adım 1mm yapmışsınız sanırım. özellikle dikey eksende birde bu ayarları düzeltip yapın. titrek görüntü o nedenle. Bu şekilde dener misiniz? ( arduino tecrübeme göre cevaplıyorum.)

Birde siz bastığınız programdaki yazı büyüklüğü ile basılan yazı büyüklüğünü ölçtünüz mü? aynı mı?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,125
Mesajlar
933,350
Kullanıcılar
453,198
Son üye
matrix43

Yeni konular

Geri
Üst