Atom_Karınca
Üye
Hiç fark etmemiştim. Orada çizim hatası olmalı.
Çizim hatası bu makina çalışıyor ama elektriksel gürültü varçizim hatası ise sıkıntı yokta, ya değilse...
@Atom_Karınca'nın topraklama önerisi mantıklı bi deneyin isterseniz. bi de normal çalışan bi sistem miydi ve bu hazır bi devremi yoksa sizin tasarımınız mı öğrenebilir miyiz?İleri butonunu gerinin kapalı kontağından geçirdik arada bir de seri switch var arada röleyi göstermemişiz
@Atom_Karınca'nın topraklama önerisi mantıklı bi deneyi isterseniz. bi de normal çalışan bi sistem miydi ve bu hazır bi devremi yoksa sizin tasarımınız mı öğrenebilir miyiz?
Tasarım bize ait. Sipariş üzerine ürettiğimiz bir makina. Makinanın çalışmasında bir sorun yok isteği karşıladık ama sürücüler olduğunu düşündüğüm bir elektriksel gürültü var bu da bizim istemeğimiz geçici hareketler yaptırıyor makinaya. Sistemde topraklama mevcut. Motorlarımızda fren mevcut yani bir indiksion oluşma durumu da yok.
Kullandığım trafo 220-24 40VA. Bu söylediğiniz topraklamayı denemedim ama şu an banada mantıklı geldi.
Kontaktörler mevcut acil stop ve üç adet fren kontaktörü var.24 VAC devrede roleler dışında kontaktor, fren gibi devre elemanları var mı?
Kontaktörler mevcut acil stop ve üç adet fren kontaktörü var.