Ölçmek için piller kısa devre edilmez. Matkaplar için mecburen yüksek performanslı piller kullanılır. Vidalama yapıldığından devir düşürülerek tork arttırılır 1. kademe daha düşük devir ve daha yüksek tork verir 2.kademe yüksek devir düşük torklu olur. 4.2 amper gösterene kadar pilden çok yüksek akımlar geçip hasar vermiştir. Test sırasında yükte 20 amperleri rahatlkla görebilirsiniz. Kısa devrelerin akımları ne olur denemek lazım.
Tamam işte arkadaşlar da 20 A kısa süre diyor bildiğimiz gibi motorlar ilk hareket anında demeraj akımı 3-4 kat oluyr.ölçmek için piller kısa devre edilmez diye bir şey yok. sadece uzun tutmamak gerekiyor. sonuçta kısa devre akımı ölçmek yani pilin verebileceği maximum akımı görmek için kısa süreli yapılabilir. motor kalkarken de kısa devre akımı çeker ama çok kısa süreli.
Bahçe ekipman siteleri üzerinden aletlerin özelliklerine bakın motor için 1,3 -1,5A diyor hatta üzerine etiket yapıştırıyor dediğiniz gibi sürekli 20A olsa yazmaz mıydı üreticisi!Leptop pili yada tasinbilir sarj cihazlarinda kullanilan li ion pillerinki 4-5 civarinda lg marka 20-30 a akim verebilen li ion piller var tabi maliyet biraz daha yuksek lipo piller bu konuda daha iyi ve hafif bu yuzden helikopter gibi cihazlarda lipo kullanilir
ölçmek için piller kısa devre edilmez diye bir şey yok. sadece uzun tutmamak gerekiyor. sonuçta kısa devre akımı ölçmek yani pilin verebileceği maximum akımı görmek için kısa süreli yapılabilir. motor kalkarken de kısa devre akımı çeker ama çok kısa süreli.
Gitti canm makina, sırf foruma yardımcı olucam diye ... önceden baktın sigorta yok koyaydın ya ntc pptc vs.Pili actim kisa devre yaparak max cektigi akima baktim pens ampermtre ile 4.2 a gorur gibi oldum ve pil öldu suan icine ne Sigorta koymuslar nede termal protecter. Icerisindede goruldugu uzere 18650 tip samsung standart lityum pil var. 15-20 amper bu pilden alman imkansiz. Allahtan ikinci pil grubu var yedik bataryayi durup dururken
Dmm bozuk olmasın verdiğin değerlerle 7,29A yapar! Bi zahmet ürünün teknik etiketini paylaşır mısın?Yapilacak sey basit yuk altinda cihazin cektigi akimi bulup uygun devre ve pil kullanmak. Ben 105 watt lik 14.4 volt sarjli el supurgem icin yaptim. Super oldu. 8-10 civarinda akim cekiyordu