LightBurn yazı problemi

Vref ayarı için dip swiçleri:
FullStep Low, Low, Low yapacaksınız.

Ekteki döküna göre 1. metodu kullanırsanız

24V ile beslendiği için Vref ayarını 87.5mV yapacaksınız

Bu akım ayarını çok azaltırsanız "step kaçırır" ( fazla voltaj)

Akımı arttırırsanız (düşük voltaj) stepper motor ısınır

Kendinize güveniyorsanız, elinizle sadece ısıya bakarak ayarlama yapabilirsiniz.

Stepper motor 50 dereceden az olmalıdır

Ekli dosyalar

• DRV8825_Current limiting.pdf
    460.1 KB · Görüntüleme: 2
Yalnız burada dikkatimi çeken x ve y için hareket sahası 450mm olarak görünüyor. Ben bunu lightburn da 300 x 200 yapmıştım.

Tezgahınızın X ve Y ekseninde, parçayı işlemek için ne kadar gidebildiğine göre değerleri vereceksiniz

Buradaki değerler Lightburnde de aynı olmalı

Bu videonun 2.46 dakikasında parametreleri nasıl değiştirebileceğiniz yazıyor

Merhaba. Size son durum hakkında bir türlü dönüş yapamadım.

Bu gün sonunda kontrol kartını bozmayı sanırım başardım. Bozulmadan önce yaptığım tespitleri paylaşmak istiyorum:

-Motorların kabloları ısınmış ve dış plastik kısımları sıcaktan yumuşak bir hal almıştı.

-DRV88 serisi sürücülere elle dokunulmayacak kadar sıcaktı. O kadar ısınmışlar ki soğutucu alemünyumların yapışkanları neredeyse erimiş ve soğutucular yerlerinden sarkıp düşecek durumdaydı. (12v yüksek devirli fanın soğutması bile işe yaramamış görünüyor)

-Makineyi ilk açtığımda kare şeklinde yaptığım çalışmalarda sorun çıkmamıştı. Sonra kompleks bir yazı yazmaya çalıştıktan sonra ilk turda düzgün hareket etti. Sapıtmaya başladı. Sonra yine kesik kesik hareketler başladı. Ayrıca adım kaçırmaya başladı.

-Sonunda laptop ile usb bağlantısı kesildi uyarısı verdi. Ayrıca LCD ekran beyaz olarak kaldı.

Açıkcası yaşadığım sorunların sürücü üzerindeki akımın yanlış olması ve ince motor kabloları olması ihtimali beni şaşırttı ve üzdü. Bu zamanda kadar parametreler ve kartın bizzat kendinde sorun olabileceğini düşünüyordum.

Bakalım yeni bir kart temin ettikten sonra Vref ayarını bu sefer göz ardı etmeden yapmam lazım. vRef i düzgün yapar ve daha kalın motor kabloları kullanırsam yukarıda yazdığım olayları tekrar yaşamam değil mi?

Forum istatistikleri

Konular
129,682
Kullanıcılar
452,380
Son üye
arkkrmn

Yeni konular

Geri