confickerbelasi
Profesyonel Üye
şemaya iyi bak yanlış bağlantı olmalı.
Bozuk değil sağlamlm317 bozuk olabilir...
Denedim hocam potans da çalışıyor 317 de. Şemada potdan önce 12k direnç yazıyordu ben 12k bulamadımdan 10k taktım ve 5k pot kullandım. Acaba potdan önce 10k direnç yerine 220ohm felanmı taksamLm 317 yi kurdugunuz dwvreden ayirip varsa baska bir yerde bir projeboard da tekrar temel swmayi uygulayip calistirmayi deneyiniz.
Bence trafodan bir iki sipir saha sokseniz daha iyi idi. Sebeke voltajinin yukselmesi cikis voltajininda yukselmesine neden olacaktir. Cok yakin limitlerde kaliyor
Abi diğer konuyu silmeye calıştım ama silemedim bende farkındayım@mustafa4289 düzenle butonunu kullanınız arka arkaya mesaj yazmayın!
Tamam hocam ayarladım busefer 1 ile 7 volt ayarlıyor) 30 cıkmıyor neden?Temel şemada olarak şunu uygulayınız. Başka hiçbir parça takmayınız. potansiyometreyi 5 k ya düşürünüz. paralel direnç kullanmayınız. Taktığınız parçaların sağlam olduğundan emin olunuz. PArçalarınız sağlam olsa yada devre kurulumunda hata yapmamışsanız bu devrenin çalışmaması için hiçbir sebep yok.
Aşağıda 5 adet parça ile yapılan devreyi öncelikle uygulayınız çıkış alırsanız ona göre devreye koruma diyotları v.s. ekleyebilirsiniz. Hareket şemanız bu olsun.
5 v düşüyorsa o zamn 32.7 v girdim 28v rahat cıkış almam lazım dedine göre30v için 35v girmek gerek.