bence sorun her üniversitede nerdeyse
Elektrik Elektronik mühendisliği bölümlerinin açılması. 3 tane doçent buldular mı bölüm açıyorlar. mezun sayısı fazla. işveren de diyor ki şu ücrete çalışırsan eyvallah yoksa işsiz çok. işine gelirse diyor. ve de mezun arkadaşlardan birisi de hiç yokdan işsiz gezmektense çalışırım diyor tabi olarak. böylece maaşlar aşağı çekiliyor. aslında mühendislik fakülteleri az olsa ve az olan bu fakültelere daha fazla kaynak aktarılsa, her mühendis en az 6 aylık bir stajdan geçse kalite artar diye düşünüyorum.
arkadaşım bir mühendislik fakültesi mezunu olarak sana sonuna kadar katılıyorum.
Ayrıca yakında meslektaşım olacak arkadaşa birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum
1 ingilizceyi ana dilin gibi bilmelisin
2 üniversitedeki her türlü mesleki eğitime katıl (seminer kurs vs.)
3 kendine bir dal belirle(malum elektrik elektronik sektörü geniş bir yelpaze)
4 belirlediğin dal üzerine yoğunlaş ve ne olursaolsun başka dallara eğilim gösterme yani kararlı ol(elbetteki diğer dallara da bak neler oluyor bitiyor bil ama iş olarak seçtiğin dalı değiştirme)
5 asla umudunu yitirme(işte en önemlisi bu)
6 iş görüşmelerine giderken gideceğin şirket ve işle ilgili araşyıtma yap gittiğinde karşındaki seni boş sanmasın
7 mülakatlarda nasıl konuşacağını neler söyleyeceğini iyice düşün hatta öğren
8 bence askerliğini bir an önce yap(erkekler için)
9 ingilizce işini çözmeyi unutma
10 küçük ya da büyük deme her firmanın iş görüşmesine git sana tecrübe olur
11 mezun olduktan sonra en az 2 sene için hayatınla ilgili plan yapma(evlilik falan)
12
13
14
çoğaltmak mümkün ben elimden geldiğince her türlü konuda tecrübelerimi paylaşmaya hazırım (yukarıda saydığım basamakları yeni geçmiş biri olarak
)
son olarak
ingilizce bil ve umudunu kaybetme
saygılarımla