islam_joker
Üye
Hocam çobanın şartları çok iyiymiş, nerdeydi bu iş?
Hakikatten çok iyi... En azından bize göre çok iyi... Ama yerini söylemem. Ben talibim...
Keşke mesleğimi bu kadar çok sevmesedim diyorum bazen... Mesleğime ve kendime olan saygımı kaybediyorum...
Sadece çoban mı ? Sitelerde (sadece adı) bekçi olanların şartları bile çok iyi. Yazın az, kışın hiç çalışmadan 1200 TL maaş + SGK + ev + Elektrik-su + yakacak ve ordan burdan birçok yangelirleri oluyor...
Yani neymiş ??? Geçinecek kadar para kazanmak için, okumaya gerek yokmuş... Bizi kandırmışlar... Etiket (kariyer) çok da bişey değilmiş...
Şimdi siz mühendislerin yazdıklarını okuyunca, iyi ki az daha okuyup mühendis olmamışım diyorum...
Kah direğe tırmanıyor, kah topraklama kazıyor, kah duvar kırıyor, ama mühendislerin pek çoğundan fazla kazanıyorum...
Şaka tabi...
oldukça abartıyorsun bence arada sırada gazetede tv de çıkan haberlerden alıntı gerçekliği yok malesef bunların
ya herkez bugunden bahsediyor bundan 30 yıl sonrasını kımse düşünmüyor, sürekli 2o li yaşlarda olmıyacaksınız beyler
Ben anadolu öğretmen lisesi mezunuyum hertürlü öğretmen olabiliyodum ama mühendislik bölümü seçtim. bence bu işlerde biraz idealist olmak gerekiyor. evet öğretmen olunca belki daha fazla para alabilirdim daha az çalışarak fakat ben bu işi ömrüm boyunca yapıcam ve mutlu olabileceğim tek dal bu diye düşündüm. insan işini severek yaparsa ve onu hayat felsefesi olarak yaşarsa bence hertürlü başarılı olur. para da başarıdan sonra gelen bi izcidir. ve ben mühendisliğin başarıya en aç meslek olduğunu düşünüyorumbiçok yerde 1000 liraya da 5000 liraya da çalışan insanlar tanıdım tek fark kendini kanıtlayabilme olsa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?