mneiyi
Üye
Bırakın arkadaşlar mühendislikmiş, formenlikmiş, teknikerlikmiş, teknisyenlikmiş...
Başka bir konuda da yazmıştım. Çoban 1500 TL maaş + sgk + dayalı döşeli ev + yakacak + yiyecek + Elektrik-su şartları ile çalışıyor... Her salı tatil (salı günleri pazar kuruluyor burada)
Aman bırakıp gitmesin diye de, ağa bir sürü yalakalık yapıyor...
Eve temizliğe gelen ve hiçbir eğitimi olmayan kadın burada 70 TL alıyor(muhtemelen İstanbul'da 100 TL dir)... Temizliğin çoğunu da evin hanımı yapıyor gene... Aman beni bırakıp kaçmasın diye de, aynı şekilde yalakalık...
Bırakalım biz mesleği... Özelde maaş şuymuş, devlette buymuş...
Üstelik (günümüz şartlarında minimum olması gerken) 5000 TL mühendis maaşından bahsedenle dalga bile geçiyoruz...
Var mı aranızda diplomasını piyangodan kazanan ???
Hem kendimiz hem ailemiz için, ne zor şartlarda alınıyor o diplomalar... Peki niçin ???
Çoban kadar kazanabilmek için mi ???
Neredeyse "az daha okuyup çoban olsaydın" diyecekler yahuuu !!!
Şimdi bu yorumu yapan arkadaşı gidip bulup sırtında taşımak gerekir. Gerçekler ve doğrular bu kadar güzel anlatılamazdı. Makina mühendisiyim amele gibi çalışıyorum bir çobandan ve bir temizlikçiden ama gene de onların aldığı ücretlere yaklaşamıyorum. Bi boku bilmeden zengin edilen bu kobi lere bu kadar piyasayı elinde tutma gücü veren devlete bari atansakta rahatlasak