Maaşlar

gerçekten doğru söylüyorsunuz.Hangi meslek olursa olsun işini iyi yapan her zaman kazanır.Bu 1 senede çalıştığım dersi 4 yıllık üni sürecinde çalışmadım.
 
vakıf üniversitesinde arkadaşım tekniker 6-7 yıldır çalışıyor 2,000Tl alıyormuş, maşallah o zaman, allah bereket versin
 
Türkiye'de özel sektörde iş hayatına ilk adımı atmak kamuya göre biraz daha dezavantajlı olur genelde. Ama kendisini geliştiren, ingilizce bilen, teknik konuya veya iş ilişkilerine veya iyi organizasyon/yönetme veya satış konularından birine yeteneği olan, kendine güvenen bir mühendis şansını bence özel sektörde aramalıdır. 2-3 sene sonra muhtemelen kamudaki maaşları çok rahat geçecektir.
Forumda iş hayatına, iş bulmaya dair bu karamsar havanın çok fazla gerçeği yansıtmayı düşünüyorum.

Ben iş hayatına 90 lı yıllarda özel sektörün dibe vurduğu enflasyonun %100 lere dayandığı, istikrarsızlığın, önünü görememenin normal kabul edildiği bir dönemde mezun oldum. Kamuya memur/mühendis alımlarının 2 yıl ertelendiğini bilirim. 1 masa 2 sandalyeden oluşan sıradan proje firmalarına en az yüz mühendisin başvurduğunu, kamuda sadece askeriyede sadece bir Bakım mühendisi için açılan kadroya 200 adayın katıldığı günleri gördüm içinde bulundum. Öyleki "iş öğreniyorsun bir de para mı vereceğiz" diyen ahlak yoksunu insanlarla mülakata bile girdim.

Şu anki durumda hala yeni mezunlar için özel sektörde işe başlamak başlangıçta sancılı. Ama durum 90 lı yıllara göre çok daha iyi ve de şanslılar. Bir mühendis kendini yukarda bahsettiğim herhangi bir alanda yeteneğini ( ki bunun teknik olması bile gerekmiyor, ikna yeteneği, sosyal ilişkiler, satış başarısı, yabancı dil vs) 2-3 yıl içinde 3binli rakamları 30-35 li yaşlarda da 4-5binli rakamları ve üstünü çok rahat kazanır.
 
ne kadar kalifiye mühendiste olsanız iki lafı biraraya getiremeyen bir paralı hanzo başınıza patron olabiliyor. hoparlöre apollo diyen bir adam 10 tane 30 lu yaşlarda mühendisi çalıştırabiliyor. 15 senedir elektronik tasarım yapıyorum bindiğim araba renault clio 2001 model. patronun araba audiQ7. bu çoğu zaman heryerde böyle oluyor. bunun iki sebebi var 1-yeni mezun müh. 2-çin

adaletin bumu dünya
GÜLŞAH ADALETİN BUMU DÜNYA - YouTube
 
Evet, bazen o gibi gerçeklerle de karşılaşabiliyoruz.
Ancak bir önceki mesajımda dediğim gibi.
Eğer güncel bulunduğun işte köreliyorsan, emeğinin karşılığını yıllar geçmesine rağmen alamıyorsan, iş yeri değiştireceksin.
Yoksa daha sonrası çok daha kötü olabilir...
 
Tam tahmin ettiğim cevaplar geldi, valla helal olsun. Biz bu kainatta yaşamıyoruz iş görüşmelerine katılmıyoruz, istanbulda okuduk teknik ünivertsite bitirdik, eh iyi kötü (kpds 96 puan) ingilizcemizde var, ben bu kadar pembe tablo çizmiyorum arkadaş. Eğer marifetse 3 bin dolara "rönesans inşaat" seni rusyaya yolluyor hatta rusça bilmesende !!! yani kabaca 5.500 tl maaş. Ah o zaman ukalalık yapıp şöyşe böyle mi deyim. Öğretmen maaşını iki ye katlarken çalışma şartlarını hesaba kattınız mı, çalışma sürelerini hesaba kattınız mı? İşin devamlılığını hesaba kattınız mı? Bayansan evlilik, doğum olaylarını yada evliyken bu şartlarda çalışmayı mı düşünüyorsunuz? Yada 30-35 inde 4-5 binler kazanabilirsiniz de kaç kişi kazanıyor etrafınızda, çevirin 30-35 yaşındaki adamlara sorun be arkadaş, 90 lı yıllar kötüydü şimdi ise daha avanatajlı deyip sizinle makara mı alsak, Allahın dağında üniversite ve mezun var, her yıl 10 binlerce meslektaş aramıza katılıyor, hangsisi hangi şartlarda çalışacak. Yemin ediyorum ne içiyorsanız banada söyleyin harbiden iyi kafa buluyor. Önce siz kendi yazdıklarınıza inanın sonra başkalarına akıl verin!!!
 
Son mesajın kime yönelikti bilmiyorum ancak ben söylediklerimin arkasındayım.
 

Arkadaşım sen bir şeyleri başaramadın diye ulaşamadın diye başkaları da bunu elde edemeyecek diye bir şey yok.Çalışma şartlarını saatlerini öne sürmüşsün şikayetçiysen en başta seçmeyeceksin bu mesleği.Evet çok çalışıyorum.Bazen gecem gündüzüm olmuyor.Hatta hafta sonumun olmadığı günler oluyor.Kız başıma ırak a gidip geliyorum.Hiç te şikayetçi değilim.Ben mesleğimi bütün bunları bilerek seçtim.Gayette memnunum çok çalışmaktan çok üretmekten.Ama sen her şeyi çok biliyorsun tabi bence bir durup düşün.Elde etmek istediklerine bir şeyleri şikayet ederek, elde edenleri yargılayarak değil çabalayarak ulaşırsın.
 
arkadaşlar takip ettiğim kadarıyla hep çalışan müh ve teknik arkadaşlar sitemlerini yazmış çoğunda haklılarda ama elbet bu forumda patron olup şikayetçi olduğumuz bu şartlarda müh teknik adam vesaire çalıştıranlarda vardır onlarda dahil olsalarda onların düşüncelerinide öğrensek...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…