Sorunum şu: Örneğin Corel yada illustratorda genelde illustrator 10cm 15cm Mehmet yazıyorum Programa atıyorum yazı çıkıyor ama makina çok küçük çiziyor yani orjinal benim istediğim 10cm 15cm çizmiyor sorun bu yani calibrasyon sorunu..
Bu sorunu çözmek için Settings sekmesi altındaki calibre tuşunu ben diyim 100 siz deyin 300 kere denememe rağmen otomatik kalibrasyon yapamadım..
Lütfen yardımcı olurmusunuz?
merhaba arkadaşın yaşadığı problem mach3 ün versiyonundan da kaynaklanıyor olabilirmi?
mach3 r2.63 versiyonu nu kullanırken bazı sıkıntılar yaşadım mesela sizden öğrendiğim parça sıfırlamayı uyguladığımda alakasız yerden başlayıp alakasız boyutlarda kazıma yaptı.ne kadar motor tuning ayarlarını değiştirsemde bu sorundan kurtulamadım.daha sonra mach3 r2.60 versiyonunu yükledim aynı ayarları yaptım ve bu sorunu aştım.ayrıca eksenleri kalibre etmektede sorun yaşamadım.henüz iki günlük bir olay bu.
saygılar
Sen setting deki ayarlarlar yerine elden manuel olarak Motor Tuning ayarlarını değiştir.
merhaba arkadaşın yaşadığı problem mach3 ün versiyonundan da kaynaklanıyor olabilirmi?
mach3 r2.63 versiyonu nu kullanırken bazı sıkıntılar yaşadım mesela sizden öğrendiğim parça sıfırlamayı uyguladığımda alakasız yerden başlayıp alakasız boyutlarda kazıma yaptı.ne kadar motor tuning ayarlarını değiştirsemde bu sorundan kurtulamadım.daha sonra mach3 r2.60 versiyonunu yükledim aynı ayarları yaptım ve bu sorunu aştım.ayrıca eksenleri kalibre etmektede sorun yaşamadım.henüz iki günlük bir olay bu.
saygılar
mikroplu arkadaşım acaba bahsettiğin 2.60 versyonunun indirme linki varmı birde öyle deniyeyim.
gpeker bey sizin yrdımlarınız sayesinde çok yol aldım acaba bu manual ayar olayı nasıl?
elimdekki ekipmanlar şöyle
Triger kayışı
kayış kasnağı
hiç bir eksende mil aktarma yok.
Bendeki versyon şuymuş: Version R3.042.032
Herhangibir g code yüklemene gerek yok.
Programı aç
Congif menüsünden Select Native units seceneğinden MM seçili olduğuna emin ol.
Tüm eksenleri sıfırla (Zero x, y, z düğmesinden)
Step Per ayarını 300 yap (Geçici olarak)
Velocity (Hız) 1000 yap mesela
Acceleration (Hızlanma) 100 yap.
Bu ayarları tümüne uygula. Motorların hızlanır. Sonra x ekseninin yerini işaretle, eksenleri sıfırla, klavyeden hareket ettir, x ekseni değeri ekranda mesela 100 oldu, fiiili olarak da 70 gitti mesela o zaman orantı kur çıkan sonucu Steps Per unit e yaz.
Mesela yukarıda yazdığım örnepe göre
300 steps per 70 mm
x 100 mm
----------------------------
x= 428.571 steps per ın yeni değeri
Step ve Dır pulse ise darbe uzunluğu 3 yapabilirsin ikisini de.